• avondonderwijs.png

Educatieve bachelor secundair onderwijs via avondonderwijs

Educatieve bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs via avondonderwijs aan VIVES Zuid

Heb je zin om met leerlingen aan de slag te gaan? Twijfelde je altijd al om leraar te worden? Koos je eerst voor een ander beroep of studies en wil je nu toch nog graag voor een klas jongeren staan? Of ben je al leraar en wil je een onderwijsbevoegdheid voor een vak bij? In de lerarenopleiding secundair onderwijs via avondonderwijs stippelen we op jouw maat een traject uit zodat je alsnog jouw droom om leraar te worden kunt waarmaken.

Met een diploma leraar secundair onderwijs kun je les geven de eerste graad van het secundair onderwijs, in de tweede graad van ASO, TSO, KSO en BSO en zelfs in de derde en vierde graad van het BSO. Ook in het buitengewoon onderwijs kun je aan de slag. Ook in andere sectoren vind je zeker een job want je wordt uitgerust met stevige vakkennis, goede communicatieve skills en feeling voor sociale processen.

Flexibiliteit staat in avondonderwijs voorop. We tekenen voor jou een aangepast traject op maat uit afhankelijk van jouw vooropleiding en tijd. 

Heb je al een bachelor- of masterdiploma met lerarenopleiding behaald? Dan kun je de opleiding verkorte studieroute secundair onderwijs volgen en bevoegdheid voor een bijkomend onderwijsvak verkrijgen in één jaar! Dit kan in dagonderwijs en avondonderwijs en ook in (begeleid) afstandsonderwijs (met of zonder contactmomenten, dat kies je zelf).

Verplichte instaptoets

Vanaf dit jaar moeten studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen (in dag-, avond- en afstandsonderwijs) deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken kan ik combineren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe lang doe ik over deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Hoe word ik geëvalueerd?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Heb je vragen?Ik help je graag verder!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail mij
Ontvang de brochure