• zorgverbredendleren.jpg

Banaba in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren

Bachelor-na-bachelor in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren aan VIVES Noord

Zorg staat hoog op de agenda van elke basisschool en wordt ook een uitdaging voor het secundair onderwijs. De ondersteuning die het overheidsbeleid hiervoor heeft uitgebouwd, zorgt voor grote maatschappelijke verwachtingen. Je merkt algauw dat je heel wat expertise nodig hebt om de zorgfuncties in je team op te nemen. Naast sterke communicatieve vaardigheden zijn ook beleidsvaardigheden en specifieke kennis van problemen belangrijk.

Deze bachelor-na-bachelor-opleiding biedt alle leraren en zorgwerkers in de basisschool en het secundair onderwijs de kans om zich te ontwikkelen tot onderlegde zorgmedewerkers voor hun school of scholengemeenschap. In een tweejarig supervisietraject wordt er in kleine groepen gericht gewerkt aan jouw persoonlijke zorgcompetenties.

Wie ook interesse heeft in de banaba buitengewoon onderwijs kan hiervoor terecht in VIVES Kortrijk via dagonderwijs en afstandsonderwijs.

De opleiding Zorgverbreding en remediërend leren loopt over twee academiejaren, telkens op woensdagnamiddag van 14u tot 18u. Je kunt ook een creditbewijs behalen door afzonderlijke opleidingsonderdelen te volgen uit het volledige programma.

Deel dit via