• zorgschool.png

Banaba in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren

Bachelor-na-bachelor in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren aan VIVES Noord

Zorg staat hoog op de agenda van elke basisschool en wordt ook een uitdaging voor het secundair onderwijs. Met het recent gestemde nieuwe decreet leerlingbegeleiding bevestigt ook de overheid het belang van zorg en leerlingbegeleiding. Dit zorgt voor grote maatschappelijke verwachtingen. In de zorgfunctie moet je communicatief, beleidsvaardig en op de hoogte zijn van specifieke leernoden in basis- of secundair onderwijs.

Deze bachelor-na-bachelor-opleiding biedt alle leraren en zorgwerkers in de basisschool en het secundair onderwijs de kans om zich te ontwikkelen tot onderlegde zorgmedewerkers voor hun school of scholengemeenschap. In een tweejarig supervisietraject wordt er in kleine groepen gericht gewerkt aan jouw persoonlijke zorgcompetenties.

De opleiding zorgverbreding en remediërend leren loopt over twee academiejaren, telkens op woensdagnamiddag van 14u tot 18u. Je kunt ook een creditbewijs behalen door afzonderlijke opleidingsonderdelen te volgen uit het volledige programma of het traject spreiden over meerdere schooljaren.

 

 

 

Deel dit via