• spellencollectie1.jpg

Spellen als tool in het werken rond diversiteit en multiculturele samenleving

Spellen als tool in het werken rond diversiteit en multiculturele samenleving aan VIVES Noord

Spellen kunnen een grote meerwaarde hebben om in groepen te werken rond diversiteit en multiculturele samenleving. Door het spelen van een aantal specifieke spellen ondervinden jongeren/ jongvolwassenen aan den lijve hoe het is om in een groep toe te komen waar er andere afspraken en regels gelden.

In deze vorming stellen we verschillende van deze specifieke spellen voor en proberen er een aantal uit. Hiernaast leggen we tevens de focus op spellen waarbij de communicatie gestimuleerd wordt, zoals bijvoorbeeld het geval is bij coöperatieve spellen.

We stellen verschillende spellen voor en maken voldoende tijd vrij om er een aantal uit te testen. Deze vorming richt zich naar professionelen die met groepen jongeren/ jongvolwassenen rond dit thema aan de slag willen gaan.

VIVES Spellenarchief is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van 20 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.

Deel dit via
Diversiteit

vrijdag 1 december 2017, 9u30 tot 12u30

45 euro
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Jef Suykerbuyk+32 50 30 52 55
mail mij