• spellen17.jpeg

Oefenen van sociale en emotionele vaardigheden met spellen als hulpmiddel

Oefenen van sociale en emotionele vaardigheden met spellen als hulpmiddel aan VIVES Noord

Overleggen, eerlijk spelen, samenwerken, luisteren naar elkaar, opkomen voor jezelf, omgaan met winnen/verliezen... zijn allemaal vaardigheden die wij van kinderen / jongeren verwachten... Maar wat als je merkt dat deze nog niet zo goed ontwikkeld zijn??

Met behulp van spellen kunnen heel wat sociale en emotionele vaardigheden geoefend worden. Hierbij is het uiterst belangrijk om na te gaan wat de kinderen/jongeren reeds kunnen en wat nog geoefend moet worden. Hierdoor stellen we in deze vorming niet alleen verschillende spellen voor die uiterst geschikt zijn om deze vaardigheden te trainen. We geven eveneens tal van  tips over hoe je het best start, waarop je moet letten bij de keuze van spellen... Naast het voorstellen wordt er ruimschoots tijd gemaakt om een aantal spellen uit te testen. 

VIVES Spellenarchief is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van 20 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.

Deel dit via
Uniek bij VIVES

vrijdag 22 maart 2019 van 09:30 tot 12:30

45 euro (incl. syllabus en drankje)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Jef Suykerbuykmail mij