• spellenvorming.jpg

Wie kan er winnen tegen het spel? Coöperatieve spellen voor volwassenen

Wie kan er winnen tegen het spel? Coöperatieve spellen voor volwassenen aan VIVES Noord

Met dit aanbod van spellen willen we mensen stimuleren om samen te werken tijdens het samen spelen. Enkel op die manier kan er gewonnen worden... van het spel. 

Vooral de communicatieve vaardigheden worden hierdoor uitgedaagd, maar tijdens het samenwerken, wordt ook het cognitieve op de proef gesteld. 

Doelstellingen voor deze vorming zijn:

  • het bekijken van spellen die een meerwaarde kunnen bieden in het stimuleren en onderhouden van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden bij mensen met een verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid

  • het kennismaken met tal van concrete toepassingsmogelijkheden van coöperatieve gezelschapsspellen zowel binnen therapie of gewoon als ontspanning.

Deelnemers krijgen de kans om diverse spellen uit te proberen en kunnen met anderen overleggen over concrete toepassingsmogelijkheden in de therapeutische praktijk, maar ook tijdens een ontspanningsmoment. …

Deze vorming richt zich tot hulpverleners (en familieleden) die op zoek zijn naar nieuwe spellen om samen te spelen (al dan niet met een persoon met een beperking).

VIVES Spellenarchief is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van meer dan 20 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.

Deel dit via
vernieuwde vorming

dinsdag 12 mei 2020, van 9u30 tot 12u30

55 (incl. syllabus en drankje)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Jef Suykerbuykmail mij