• student13.jpg

Studiegebied onderwijs

Als leraar worden in het kleuteronderwijslager onderwijs of secundair onderwijs je droom is, dan biedt het studiegebied onderwijs van de hogeschool VIVES de kans om dit waar te maken. Hogeschool VIVES biedt een ruime waaier van verschillende programma’s en leerroutes aan die allen op een gelijkwaardige wijze leiden tot een diploma als leraar.

Je kunt een leerroute kiezen die het best bij jouw mogelijkheden aansluit. In de tweede en zeker in de derde opleidingsfase is er een ruim aanbod aan keuzetrajecten, internationale uitwisselingsprogramma’s in Europa en daarbuiten. Je kan ook enkele vakken volgen aan de universiteit en zo ervaren of een universitaire vervolgopleiding misschien iets voor jou is.

Ruimer bekeken is een lerarenopleiding ook een algemeen vormende basisopleiding met ruime aandacht voor communicatie en omgang met mensen. Een professionele beroepsuitweg vind je na een lerarenopleiding zeker niet enkel in het onderwijs, maar ook in andere educatieve organisaties en diensten.

Praktijkstage

Een wezenlijk onderdeel van de opleiding tot leraar vormen de praktijkstages die onze studenten in staat stellen om in scholen via observatie en participatie alle aspecten van het lerarenberoep te verkennen en zich eigen te maken. Om onze studenten in staat te stellen stage te kunnen lopen in scholen – of ook in andere organisaties of diensten – sluiten wij als hogeschool een stageovereenkomst af waarin het doel van de stage, de bijzondere verplichtingen voor de stageplaats en de student, de richtlijnen inzake geheimhouding, veiligheid en gezondheid … op een rijtje worden gezet. Natuurlijk zijn er ook nog heel wat andere documenten die de student te beschikking staan om hun stage goed voor te bereiden en te laten verlopen. Meer informatie over dit alles lees je op onze pagina over de praktijkstage.

Verplichte instaptoets

Studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen (in dag-, avond- en afstandsonderwijs) moeten deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina

Deel dit via

VIVES Brugge Xaverianenstraat
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
+32 50 30 51 00
[email protected]

VIVES Kortrijk
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 48
[email protected]

VIVES Torhout
Sint-Jozefstraat 1
8820 Torhout
+32 50 23 10 30
[email protected]

Heb je vragen?Ik help je graag verder!Noël Selis+32 499 29 29 36 - mail mij
Ontvang de brochureDownloadPer post