• Onderwijs
  • leraar.png
  • openles.png

Studiegebied onderwijs

Als leraar worden in het kleuteronderwijslager onderwijs of secundair onderwijs je droom is, dan biedt het studiegebied onderwijs van de hogeschool VIVES de kans om dit waar te maken. Hogeschool VIVES biedt een ruime waaier van verschillende programma’s en leerroutes aan die allen op een gelijkwaardige wijze leiden tot een diploma als leraar.

Je kunt een leerroute kiezen die het best bij jouw mogelijkheden aansluit. In de tweede en zeker in de derde opleidingsfase is er een ruim aanbod aan keuzetrajecten, internationale uitwisselingsprogramma’s in Europa en daarbuiten. Je kan ook enkele vakken volgen aan de universiteit en zo ervaren of een universitaire vervolgopleiding misschien iets voor jou is.

Ruimer bekeken is een lerarenopleiding ook een algemeen vormende basisopleiding met ruime aandacht voor communicatie en omgang met mensen. Een professionele beroepsuitweg vind je na een lerarenopleiding zeker niet enkel in het onderwijs, maar ook in andere educatieve organisaties en diensten.

Verplichte instaptoets

Vanaf dit jaar moeten studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen (in dag- en afstandsonderwijs) deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina.

Verkies je de Vlaamse INSTAPTOETS lerarenopleiding af te leggen samen met andere studenten en in het bijzijn van één van onze docenten? Wij ontvangen je graag op de infoaovond van vrijdag 25 augustus (16 tot 21u) of donderdag 7 september (17 tot 20u). Dat kan op onze campussen in Kortrijk, Brugge en Torhout.

Wil je zelf de toets thuis afleggen, klik hier.

Ben je niet tevreden over je resultaten van de instaptoets? Twijfel je na het afleggen van de test over je studiekeuze? GEEN REDEN TOT PANIEK!
De instaptoets heeft als doel een beeld te schetsen van je eigen startniveau. De test is echter een momentopname en focust slechts op enkele competenties van de toekomstige leraar. Aan de hand van de resultaten bepalen we, samen met jou, hoe we je optimaal kunnen begeleiden in het groeiproces naar je toekomstige job als leraar.

Heb je nog vragen of wens je een persoonlijk advies omtrent de instaptoets of de opleiding:

  • Kom naar het infoavond op vrijdag 25 augustus tussen 16 en 21 uur.
  • Neem contact op met onze studie- en trajectbegeleiders

Campus Brugge: [email protected]
Campus Torhout: [email protected]
Campus Kortrijk: [email protected]

Deel dit via

VIVES campus Brugge Xaverianenstraat
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
+32 50 30 51 00
[email protected]

VIVES campus Kortrijk
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 60
[email protected]

VIVES campus Torhout
Sint-Jozefstraat 1
8820 Torhout
+32 50 23 10 30
[email protected]

Heb je vragen?Ik help je graag verder!Noël Selismail mij
Ontvang de brochureDownloadPer post