• zorgtech.png

Bachelor in de zorgtechnologie

Bachelor in de zorgtechnologie aan VIVES Zuid

We leven langer en dat heeft zo zijn gevolgen. Naarmate we ouder worden duiken mobiliteitsproblemen op en hebben we gespecialiseerde zorg nodig. Onze woning moet aangepast worden aan onze nieuwe behoeften en zodra zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, kijken we uit naar een aangenaam en comfortabel woon- en zorgcentrum.

Technologische ontwikkelingen dragen ertoe bij dat onze levenskwaliteit in al die situaties geoptimaliseerd wordt. Ook mensen met een functionele beperking (kinderen en volwassenen) maken gebruik van nieuwe technologie.  Hierbij denken wij aan aangepaste iPads, smartphones met specifieke icoontjes om te communiceren.  Sommigen maken ook gebruik van een robot ter ondersteuning van de communicatie en de begeleiding bij bepaalde activiteiten of om zich te verplaatsen.

Je creativiteit en interesse in technologie en zorg is de ideale basis voor deze opleiding. Je leert de noden van individuele zorgvragers in kaart brengen en biedt (technologische) oplossingen op maat om de levenskwaliteit van de zorgvrager te verhogen en de arbeidsomstandigheden verbeteren van mensen die in de zorg werken. Bovendien leer je samenwerken met andere disciplines en werk je projectvoorstellen uit om technologie en zorg op elkaar af te stemmen, zowel in een bedrijf als in een zorginstelling. 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via
Uniek in Vlaanderen
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.