• Luchtvaart Cockpit

Bachelor in de luchtvaart

Bachelor in de luchtvaart aan VIVES Noord

Studeer luchtvaart aan zee! Luchtvaart studeren, dan denken heel wat Belgische studenten dat ze daarvoor naar het buitenland moeten. Niets is minder waar: al ruim dertig jaar is er ook een hogeschool die zich in Vlaanderen profileert als een expertisecentrum voor luchtvaartopleidingen: VIVES.

Jaarlijks studeren meer dan 150 studenten aan zee om kennis op te doen van het vliegend gebeuren, en dit allemaal in een EASA gecontroleerde omgeving. In ons opleidingscentrum beschikken we over simulatoren, helikopter, motoren, windtunnels... en natuurlijk: onze eigen vliegtuigen. Denk aan iets, we hebben het... voor jou als toekomstig luchtvaartprofessional!

luchtvaart.png

Een diploma als bachelor in de luchtvaart kun je bij VIVES behalen aan de hand van twee verschillende afstudeerrichtingen: aspirant-lijnpiloot en luchtvaarttechnologie. Binnen de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie kun je je specialiseren in bemande luchtvaarttechnologie of in Unmanned Aircraft Systems, onbemande systemen die je natuurlijk beter kent als drones.

Deel dit via
Uniek in Vlaanderen!

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.