• Energie LED-lampen
  • Energie Windmolens
  • Windmolens

Bachelor in de energietechnologie

Bachelor in de energietechnologie aan VIVES Zuid

Je bent je bewust van het belang van energie voor nu en in de toekomst. Je bent geboeid door hernieuwbare energie, automatisering, verlichting, domotica, elektrische machines...  Je vraagt je af hoe je deze energie slim kan meten en beheren. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding bachelor in de energietechnologie zeker voor jou weggelegd!

De technische vorming is vooral een praktische vorming, onderbouwd door een brede theoretische achtergrond waarbij je leert verbanden leggen tussen theorie en praktijk. Onder deze noemer ga je basiskennis, inzichten en vaardigheden verwerven over elektrotechniek, verlichting, elektrische installaties, meettechniek, regeltechniek, automatisering en domotica.

Tijdens de opleiding trainen we jou in het kritisch teksten lezen, termen, begrippen, getallen en symbolen correct gebruiken, met diverse meetmethoden werken ... In de vele technisch-georiënteerde oefeningen en labsessies zal je zelf het nut van deze vaardigheden ontdekken. In een hogere technische opleiding is een wiskundige basis onmisbaar om technische problemen te kunnen oplossen en door de moderne lesaanpak is een computer een belangrijk hulpmiddel, maar probleemoplossend denken blijft hierbij de uitvalsbasis. 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Onderwijskundige aanpak
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

De laatste nieuwtjes over energietechnologie