• Automatisering Werklab
  • Automatisering Robotarm
  • Automatisering Student

Automatisering

Bachelor in de elektromechanica, afstudeerrichting automatisering aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Elektromechanica staat voor creatief, dynamisch, polyvalent... Elektromechanica gaat over mechatronica, elektriciteit, mechanica, automatisering, hernieuwbare energie, vormgeving, materialen, ontwerp, machines... De opleiding tot bachelor in de elektromechanica is de breedste technologie-opleiding in het hoger onderwijs. De opleiding zoekt studenten die geboeid zijn door technologie, om het even of ze uit het algemeen vormend of het technisch secundair onderwijs komen.

Bachelors in de elektromechanica zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt door hun brede opleiding. De hoge loonkost dwingt bedrijven om altijd maar verder te automatiseren. Onze afgestudeerden staan in voor het ontwerp, de engineering, de productie, de installatie en het onderhoud van die moderne technologie.

We bieden je een aangename studieomgeving, een diploma dat hoort bij de top 20 diploma's die het snelst een goed betaalde job opleveren, het hoogste startloon van alle professionele bachelordiploma's, toegang tot een hele waaier van beroepen en sectoren, de mogelijkheid om verder te studeren voor een masterdiploma, een opleiding met een flink stuk praktijk en een opleiding die zijn kwaliteiten bewezen heeft bij bedrijven.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet deze opleiding eruit aan VIVES campus Kortrijk?
Hoe ziet deze opleiding eruit aan VIVES campus Brugge?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Kan ik deze opleiding ook volgen als werkzoekende?
Deel dit via
knelpuntberoep
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Heb je vragen?Kies waar je wilt studeren en stel ze meteen aan de juiste persoon.
VIVES campus Kortrijk
Ik help je graag verder!Dominique Declerckmail mij
VIVES campus Brugge Station
Ik help je graag verder!Martin Wyllemanmail mij
Ontvang de brochure
Bekijk de programmagids

De laatste nieuwtjes over automatisering