• kunststof.png

Verkorte studieroute kunststofverwerking

Verkorte studieroute kunststofverwerking aan VIVES Zuid

De opleiding is uniek in Vlaanderen en biedt ook tal van kansen op de arbeidsmarkt. In de regio zijn heel wat grote internationale spelers actief in spuitgieten, matrijzenbouw, extrusie en tal van andere productieprocessen. Voor deze processen zijn moderne machines en matrijzen nodig en is een grondige kennis van de courante kunststoffen vereist.

Naast de opleiding in de kennis en vervaardiging van thermoplasten komen ook de constructie van composieten of lichtstructuren aan bod. Deze structuren uit glasvezel of carbon vermengd met polyester of epoxy kennen een toenemende afname onder andere in de transportsector waar gewichtsreductie een constant aandachtspunt is. Daarnaast zijn we ook voortrekker in het 3D-printen waar we samen met industriële partners het gebruik ervan willen doen toenemen in de lokale industrie.

Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding, dien je al te beschikken over een bachelor- of masterdiploma. Meer informatie over de reguliere bacheloropleiding vind je hier.

Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Deel dit via
VS

Bezit je al een bachelordiploma binnen dit studiegebied, dan kun je in één jaar deze bachelor extra behalen.