• IWT Windmolens
Verkorte studieroute industriële wetenschappen en technologie

Verkorte studieroute energietechnologie

Verkorte studieroute energietechnologie aan VIVES Zuid

De energie van de toekomst wordt duurzaam geproduceerd en gebruikt. Behaalde je reeds een industrieel-wetenschappelijke bachelor? Wil je naast je behaalde diploma je kennis nog verder verdiepen in deze energietechnologie? Hierbij wordt aandacht besteed aan de werking en implementatie van windmolens, domotica, zonnepanelen, biomassa, warmtepompen, verlichting en energie-audits ….  Kijk dan zeker verder wat deze verkorte leerroute jou te bieden heeft. 

De technische vorming is vooral een praktische vorming, onderbouwd door een theoretische achtergrond waarbij je leert verbanden leggen tussen theorie en praktijk. Onder deze noemer ga je basiskennis, inzichten en vaardigheden verwerven over groene energie, elektrotechniek, verlichting, elektrische installaties, meettechniek, regeltechniek, automatisering en domotica.

Op de arbeidsmarkt is er al jaren een grote schaarste aan bachelors in energietechnologie. Ze staan dan ook in de lijst van knelpuntberoepen. Zo goed als elke student in deze opleiding heeft al een job nog voor het afstuderen.

De verkorte leerroute is een ideale verdere voorbereiding tot de arbeidsmarkt, een soort schakeljaar waarbij je als student je horizon verruimt door kennis te verwerven in een belangrijke industrietak met veel groeipotentieel. 

Via deze leerroute behaal je het diploma bachelor in de energietechnologie. Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding, dien je al te beschikken over een bachelor- of masterdiploma. Meer informatie over de reguliere opleiding vind je op de pagina van de bacheloropleiding.

Wat leer ik in deze opleiding?
Deel dit via

Bezit je al een bachelordiploma binnen dit studiegebied, dan kun je in één jaar deze bachelor extra behalen.