• droneproject.jpg
  • drone77.jpg
  • drone2.png

Postgraduaat Unmanned Aircraft Systems

Postgraduaat Unmanned Aircraft Systems aan VIVES Noord

Het postgraduaat Unmanned Aircraft Systems is een sterk praktijkgerichte opleiding waarin de dronewereld zijn geheimen onthult. Na deze opleiding past u efficiënter deze nieuwe technologie in uw bedrijfswerking in, praat u met kennis van zaken over uw drones en de implementatie ervan.

Het gebruik van drones (officieel: Remotely Piloted Aircraft Systems of RPAS) en het aantal toepassingen ervan nemen razendsnel toe. VIVES volgt deze technologie al langer en onderzoekt onder meer in zijn expertisecentrum Dronelab hoe drones voor diverse doelen ingezet kunnen worden. www.vives.be/dronelab

De inzet van drones is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. De toepassingen in bijvoorbeeld smart farming, bouw en beveiliging zullen de komende jaren heel sterk toenemen. In deze specialisatie van VIVES, waar ontwerp, bouwen, vliegen, onderhoud, verschillende types operaties, toepassingen en business development samenkomen, leer je alles over deze snelgroeiende industrie. 

Tijdens het postgraduaat word je voorbereid om van A tot Z inzetbaar te zijn. De theoretische vliegopleiding is op PPL niveau (Private Pilot Licence) en erkend door EASA-Part FCL zodat je kennis hebt van de meest complexe vliegsituaties. Het praktisch gedeelte dronepiloot is hoogste niveau nl. Klasse 1. Je wordt voorbereid op het praktisch examen dat je in het voorjaar kan afleggen. Daarnaast krijg je technologische kennis voor het ontwerp, bouwen en onderhouden van fixed wing, single rotary wing multirotor drones en hybride configuraties.

Specialisten uit de industrie maken je in workshops wegwijs hoe drones in de specifieke sectoren worden in gezet zoals: smart farming, smart construction, safety&security en evenementen. Naast het kunnen vliegen, technologische en operationele kennis, wordt het economische aspect aangeleerd d.m.v. small business projecten. Om de blik te verruimen gaan we op bezoek naar internationaal gerenommeerde beurzen.

Wens je in de toekomst te vliegen met een een sportvliegtuig? Dan moet je alleen nog het PPL examen bij DGLV afleggen en de praktijkopleiding volgen bij een vliegclub.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Wat kost deze opleiding?
Kom ik in aanmerkingen voor vrijstellingen?
Ontvang ik een diploma na afloop van dit postgraduaat?
Deel dit via