• Piloot CAD
  • drone.png
Bachelor in de luchtvaart

Luchtvaarttechnologie

Bachelor in de luchtvaart, afstudeerrichting luchtvaarttechnologie aan VIVES Noord

Zie je een grote variëteit aan taken zoals onderhoud van vliegtuigen en helikopters, planning, inspectie van luchtwaardigheid, luchthavenbeheer ... als jouw ding? Of zegt ontwerper en operator van onbemande vliegtuigen je meer? Wil je bovendien al denken aan de toekomst en kiezen voor een opleiding die een vlotte tewerkstelling garandeert? Dat kan via de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie aan VIVES - uniek in Vlaanderen!

De luchtvaartactiviteit is in Vlaanderen heel divers. Enerzijds zijn er de vele nichegerichte bedrijven die instaan voor het ontwerp, de productie en de toelevering van deelsystemen en anderzijds vormt de directe en indirecte dienstverlening op en rond de luchthavens ook voor Vlaanderen de belangrijkste bron van directe en indirecte tewerkstelling. Met een constante wereldwijde groei in de luchtvaart, ben je in deze sector aan het goede adres voor tewerkstelling.

In het laatste jaar van je opleiding specialiseer je je verder. Ofwel kies je voor de specialisatie bemande luchtvaarttechnologie, waar je o.a. meer leert over vliegtuigonderhoud en vliegtuigproductietechnieken, of voor de specialisatie Unmanned Aircraft Systems, waar je alles leert over drone design, drone manufacturing en drone maintenance.

Tijdens je opleiding wordt je betrokken in de onderzoeksprojecten zodat je steeds mee bent met de nieuwste evoluties in deze innoverende sectoren.  Wij spitsen ons toe op bvb MRO (Maintenance, Repair and Overhaul) met het optimaliseren van vliegtuig- en helikopteronderhoud.   We zijn ook heel actief in het VIVES DroneLab met de ontwikkeling van industriële dronetoepassingen

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Klemtonen
Over de studieroute
Euroavia Oostende
Studieduur en traject
Onderwijskundige aanpak
Opleidingsstructuur
Studiemateriaal
Stage en afstudeerproject
Verder studeren
Deel dit via
Uniek in Vlaanderen

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.