• hvac11.jpg
  • hvac15.jpg
  • hvac.png
Bachelor in de elektromechanica

Klimatisering

Bachelor in de elektromechanica, afstudeerrichting klimatisering aan VIVES Zuid

Wil je alles over klimatiseringsinstallaties te weten komen? Heb je als doel alle geheimen over ontwerp, realisatie, afregeling, onderhoud, inplanting, economische exploitatie en installatiebeheer van klimatiseringsapparatuur te ontcijferen? Ben je bovendien ook nog geïnteresseerd in de gebouwen waarin deze installaties operationeel zijn en de producten waarvoor ze moeten instaan? Dan is de afstudeerrichting klimatisering de geschikte afstudeerrichting voor jou.

Airconditioningstechniek, koeling, verwarming en ventilatietechniek komen steeds meer in de kijker en de productieprocessen en de comfortinstallaties zelf worden ook steeds complexer. We bereiden je voor om deze systemen te optimaliseren en hun energieverbruik te minimaliseren door je een heel goede kennis van installatietechniek, mechanica, elektriciteit, elektronica en automatisering bij te brengen.

De opleiding richt zich tot alle studenten met een brede interesse voor technologie, om het even of ze uit het algemeen vormend (ASO) of het technisch secundair onderwijs (TSO) komen.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Kan ik deze opleiding ook studeren als werkzoekende?
Deel dit via
Knelpuntberoep

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.