• Autotechnologie Motorblok
  • automotive3.jpg
  • Autotechnologie Student

Graduaat in de voertuigtechnieken

Graduaat in de voertuigtechnieken aan VIVES Zuid

Heb je een passie voor personenwagens, vrachtwagens, motorfietsen, bromfietsen agrarische of industriële voertuigen? Jeuken je handen bij het idee om zelf aan voertuigen te sleutelen? Dan is graduaat voertuigtechnieken de juiste opleiding voor jou. Instappen kan zonder voorkennis.

Alle facetten van de voertuigtechnologie bestudeer je stap voor stap. In de modulair opgebouwde opleiding  komen technieken, hydraulica, pneumatica, elektriciteit en elektronica, steeds toegepast op voertuigen, ruim aan bod. Daarnaast is er ook veel aandacht voor veiligheid, milieu en werkplaatsinrichting.

De opleiding voertuigtechnieken gaat door in het VIVES Voertuigtechnologiecentrum. Dit nieuwe state-of-the-art opleidingsgebouw van ruim 4000 m² beschikt over de nieuwste apparatuur: een volledige uitrusting zoals in de keuringscentra, hefbruggen, diverse testopstellingen, diagnosetools, common rail injector testbanken, vermogenkamers, een revisie afdeling …  kortom alle apparatuur die in een moderne werkplaats aanwezig is en meer. Daarnaast beschikt de opleiding over een uitgebreid en modern wagenpark dat bestaat uit traditionele voertuigen met diesel- of benzinemotoren maar ook uit hybride en elektrische  voertuigen.

Waar kan ik met dit diploma aan het werk?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Kan ik deze opleiding studeren als werkzoekende?
Deel dit via