• energiehuis.png
  • energiemonitoring.png
  • Energie LED-lampen

Elektrotechniek

Bachelor in de energietechnologie, afstudeerrichting elektrotechniek aan VIVES Zuid

In de afstudeerrichting elektrotechniek van de bachelor energietechnologie werken we met een gezonde mix van vijftig procent theorie en vijftig procent praktijk. Hierdoor ga je inzichten en vaardigheden verwerven over energiemanagement, automatisering, domotica, elektrotechniek, verlichting, elektrische installaties en groene energie. 

We trainen jou in het kritisch lezen van teksten, termen, begrippen, getallen en symbolen correct gebruiken, met diverse meetmethoden werken ... In de vele technisch-georiënteerde oefeningen en labsessies zul je zelf het nut van deze vaardigheden ontdekken.

Om later goed te zijn in je job heb je ook een socio-economische vorming en vorming op het vlak van persoonlijkheid en inzicht in in-termenselijke relaties nodig. Dit betekent dat je ook een grondige basiskennis economie, sociale structuren, bedrijfsbeheer, kennis van zorgsystemen en sociale en communicatieve vaardigheden meekrijgt.

Uiteraard doe je ook veel praktische ervaring op tijdens je labs, verschillende projecten, groepswerk, het internationaal project, de sa-menwerking met de industrie en je bachelorproef. 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via
Knelpuntberoep
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

De laatste nieuwtjes over elektrotechniek