• Ontwerp kunststofprint
  • Ontwerp Aansturing

Bachelor in de ontwerp- en productietechnologie

Bachelor in de ontwerp- en productietechnologie aan VIVES Zuid

In deze opleiding kom je als creatieve ontwerper én constructeur volledig aan je trekken. Het is een veelzijdige, praktijkgerichte opleiding die steunt op drie pijlers: ontwerpen, productietechnieken en technologische vormgeving. De nadruk ligt niet enkel op het ontwerp, maar evenzeer op de realisatie ervan. 

In een stimulerende leeromgeving maak je kennis met actuele innovatieve ontwerptechnieken (CAD tekenen, rapid prototyping...). Je leert alles over de klassieke en over de nieuwe, opkomende productietechnieken. Via hoorcolleges, uitgebreide labosessies en projecten krijg je de technologische basisprincipes onder de knie.  (mechanica, elektriciteit, materialenleer...)

Het diploma bachelor in de ontwerp- en productietechnologie kent een brede technische vorming met twee afstudeerrichtingen: kunststofverwerking en ontwerp- en productietechnologie

  • Wil je weten hoe je op een snelle en doeltreffende manier tot een goed product of een effectief werkende machine komt? Bekijk dan zeker wat de afstudeerrichting ontwerp- en productietechnologie te bieden heeft. De klemtoon ligt op mechanisch ontwerp, automatiseringstechnieken en werktuigbouwkunde.

  • Wil je alles leren over het ontwerpen en maken van kunststofproducten én de bijhorende tooling? Dan moet jij zeker de mogelijkheden van de afstudeerrichting kunststofverwerking bekijken. De klemtoon ligt op het ontwerp van kunststofproducten en de daarbij horende verwerkingsprocessen.
Deel dit via
Knelpuntberoep

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.