• elektromechanica51.png

Bachelor in de elektromechanica

Bachelor in de elektromechanica aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Elektromechanica staat naast het creatief, dynamisch en polyvalent ontwerpen van machines ook voor hernieuwbare energie, automatisering en onderhoud van technische installaties. De opleiding bachelor in de elektromechanica is de breedste technologie-opleiding in het hoger onderwijs.

Elektromechanica gaat over mechatronica, elektrotechniek, mechanica, automatisering, energietechnologie, vormgeving, materialen, ontwerp, technische installaties...De opleiding zoekt studenten die geboeid zijn door technologie, om het even of ze uit het algemeen vormend of het technisch secundair onderwijs komen.

Bachelors in de elektromechanica zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt door hun brede opleiding. De hoge loonkost dwingt bedrijven om altijd maar verder te automatiseren. Onze afgestudeerden staan in voor het ontwerp, de engineering, de productie, de installatie en het onderhoud van die moderne technologie.

Deel dit via
Knelpuntberoep

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Heb je vragen?Kies waar je wilt studeren en stel ze meteen aan de juiste persoon.
VIVES campus Kortrijk
Ik help je graag verder!Tom Van Benedenmail mij
VIVES campus VIVES Brugge Station
Ik help je graag verder!Martin Wyllemanmail mij
Ontvang de brochure
Ontdek je vakken