• Luchtvaart Cockpit
Bachelor in de luchtvaart

Aspirant-lijnpiloot

Bachelor in de luchtvaart, afstudeerrichting aspirant-lijnpiloot aan VIVES Noord

Mobiele mensen... met een passie voor luchtvaart. Van over geheel Vlaanderen, en Nederland, komen studenten naar Oostende om zich te verdiepen in de luchtvaart.  De opleiding lijnpiloot combineren met een bacheloropleiding: een unieke combinatie die leidt tot een job in stijl op grote hoogte. En, ook hier worden meisjes worden sterk aangemoedigd om deze toffe luchtvaartopleiding te volgen. Niet zelden vind je een vrouwelijke captain of first-officer aan de controls in de cockpit!

Vliegen is je passie.  Onze passie en die van BAFA, onze opleidingspartner.  We gaan samen voor een job in de cockpit.  Voor onze studenten lijnpiloot is dit natuurlijk het vliegend bureau op 12 km hoogte. Een beter uitzicht kan men zich niet voorstellen. Misschien wat vreemd op het eerst zicht, maar er is ook nog een andere sector in volle ontwikkeling, namelijk de onbemande luchtvaart.  Ook daar zijn er piloten voor nodig en geven ieder een cursus UAS, onbemande luchtvaart!

Let op: om te worden toegelaten tot de VIVES afstudeerrichting aspirant-lijnpiloot van de opleiding bachelor in de luchtvaart (ism BAFA), moet de student beschikken over een geldig geneeskundig attest.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Wat kost deze opleiding?
Hoe kan ik het geneeskundig attest voor deze opleiding verkrijgen?
Heeft deze opleiding een eigen studentenclub?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via
Uniek in Europa!

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.