• haven.png

Business Logistics

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting logistiek management, specialisatie Business Logistics aan VIVES Zuid

Bestel jij ook al eens iets via het internet in Duitsland, in de Verenigde Staten of zelfs in China? Stel jij je nooit vragen hoe een kledingsstuk dat gemaakt wordt in Pakistan enkele dagen later in jouw favoriete winkel ligt?

We vinden het vanzelfsprekend dat de rekken van de supermarkt elke dag weer gevuld zijn, dat spullen die we online bestellen in een mum van tijd thuis geleverd worden en dat de koffers die we op de luchthaven inchecken als vanzelf op onze eindbestemming verschijnen. De processen die ervoor zorgen dat dit allemaal als vanzelf gebeurt, bestudeer je in het specialisatie Business Logistics van de opleiding logistiek management.

De interne logistieke ketting (warehousing, productieplanning en voorraadbeheer, productielogistiek ...) en het externe logistieke gebeuren (transportmodi, douane en accijnzen, transportgeografie, goederen- en aansprakelijkheidsverzekeringen ...) vormen de rode draad doorheen de opleiding. Aangevuld met commerciële vaardigheden en een taaltraining, maken wij van jou een bijzonder graag geziene stafmedewerker in het bedrijfsleven en/of in de transportsector. 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Bij wie kan ik terecht voor ondersteuning bij mijn studies?
Traject op maat
Aanpak
Begeleiding
Studiemateriaal
Praktijk
Toekomst
Examens
Getuigenis
Deel dit via
Nieuw: duaal leren
K

Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.