• shop03.jpg
  • shop02.jpg
  • shop01.jpg

Retail & Store Management

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing, specialisatie salesmanagement, traject Retail & Store Management aan VIVES Zuid

Ben je geboeid door verkoop en op zoek naar een gevarieerde job waar je leiding kunt geven? Ben je sociaal en ondernemend en kan je anderen enthousiast motiveren? Dan biedt de specialisatie Retail & Store Management jou alles wat je zoekt!

Na één jaar opleiding Marketing sales kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in het retailgebeuren: je leert de retail kennen van a tot z: van concept store tot flagship store, van instore marketing en integratie van nieuwe media tot visual merchandising en retailstyling. Daarnaast leer je hoe je een goed personeels- en communicatiebeleid moet voeren en hoe je in verschillende talen verkoopsgesprekken voert. Ook de financiële en juridische aspecten van het runnen van een onderneming komen aan bod. Praktijkervaring doe je op in korte en lange stages, bedrijfsbezoeken en inspiratietours in grote retailsteden zoals Londen of Parijs.

Een ideale opleiding dus om één van de vele leidinggevende medewerkers te worden in deze sector, waar de nood hoog is aan goed opgeleide mensen met ruim commercieel inzicht en specifieke retailkennis. Met dit diploma heb je gegarandeerd werk!

Deze specialisatie wordt zowel in dagonderwijs als in afstandsonderwijs aangeboden. Als je al een bachelordiploma hebt, dan kun je dit bijkomend diploma halen via een verkorte studieroute.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Wat is de ervaring van onze studenten?
Deel dit via
K

Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.

Ik wilstuderen op

CampusAfstand
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Anne-Marie Berghman+32 474 27 63 21
mail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!An-Sofie Carrette+32 56 26 41 42
mail mij
Ontvang de brochure