• retail51.png
  • retail12.png
  • retail.jpg
Graduaat winkelmanagement

Retail & E-commerce

Graduaat winkelmanagement, keuzetraject Retail & E-Commerce aan VIVES Zuid

Waarom doet de ene retailer gouden zaken terwijl een ander bedrijf flopt? Zorg dat jij aan de winnende kant staat dankzij het keuzetraject Retail & E-commerce van het graduaat winkelmanagement. Zowel winkels in de straat als webshops hebben een mooie toekomst. Wie zegt trouwens dat die twee niet samengaan? Dit keuzetraject stoomt je alvast klaar voor beide.

Je ontdekt in twee jaar hoe je een winkel of afdeling runt. Je leert hoe je klanten lokt en overtuigt. Zowel fysiek als digitaal. Tegelijk leer je jouw winkelbedrijf ook financieel beheren. Want niemand is vies van een beetje winst, toch? Je leert ook hoe je het beste haalt uit (jouw) team van medewerkers.

Je bent ondernemend en commercieel? Je werkt graag samen met mensen? Je vindt verder studeren oké, maar liever geen drie jaar bachelor? Ga dan hier voor je graduaatsdiploma. Na je opleiding kan je starten in een leidinggevende functie in de retail. Of je wordt zelfstandig in je eigen (e-)shop. Retailers zoeken zich momenteel suf naar medewerkers met de juiste opleiding. En nu kom jij er dus aan.

Je vindt in deze opleiding een groot deel werkplekleren bij een retailer. Dat kan bij een fysieke winkelomgeving of in e-commerce. Met jouw keuze leg je zelf meer of minder de klemtoon op het ene of het andere. 

Bovendien sluit je je opleiding af met een eigen leerbedrijf: jij en je klasgroep openen een pop-upstore in een shoppingcenter. Met e-shop uiteraard. Winkeltje spelen? Ja, maar dan wel op een serieus niveau. Professionele coaching steunt je in je persoonlijke groei.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Waarom is werkplekleren zo'n troef?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via

Dit is een specialisatie binnen een professionele bacheloropleiding. Na een gemeenschappelijk gedeelte voor elke student, kies je in het tweede of derde jaar voor een specifieke uitdieping van een aspect van je opleiding.