• accountancy.png
Postgraduaten handelswetenschappen en bedrijfskunde

Postgraduaat financieel management

Postgraduaat financieel management aan VIVES Brugge Business School

U hebt als leidinggevende inzicht nodig in de financiële besluitvorming van uw bedrijf. Het nemen van doordachte financiële beslissingen vereist bovendien een brede kennis van het bedrijfskader. Het postgraduaat financieel management vertrekt daarom met een bespreking van een aantal aspecten die in dit kader aanwezig zijn, zoals de ondernemingsstrategie, performance management en corporate governance.

De opleiding beoogt op een diepgaande wijze alle facetten van corporate finance, zoals investeringsanalyse, bedrijfsfinanciering, waardebepaling, financiële analyse te behandelen en besteedt aandacht aan de meest recente evoluties in de financiële besluitvorming. Inzichten in de boekhoudkundige en fiscale aspecten zijn eveneens noodzakelijk voor een optimale financiële bedrijfsvoering. Daarenboven besteden we extra aandacht aan de effecten van globalisering en internationalisering in vele bedrijfssectoren en aan risk management bij internationale operaties.

Onze gastdocenten uit het bedrijfsleven en de academische wereld brengen hun ervaringen over en behandelen nieuwe evoluties in het domein van financieel management. 

Meer info

Startdatum en prijs: zie website Brugge Business School
Aantal studiejaren: 1
Lesdagen: de lessen gaan door op vrijdag van 18 u. tot 21.15 u. en zaterdag van 9 u. tot 12.15 u.

Doelpubliek

  • Verantwoordelijken van een financiële afdeling, die hun know how wensen te actualiseren
  • Financial analist, controller, auditor, consultant, corporate finance expert of een vergelijkbare functie
  • Werknemers die willen doorgroeien tot een CFO-functie.

KMO-portefeuille

Deze cursussen komen in aanmerking voor de kortingen van het Vlaamse Gewest in verband met de ondernemerschapsportefeuille (www.kmo-portefeuille.be) met erkenningsnummer DVO105080.
https://www.vlaanderen.be/nl/ondernemen/kapitaal-en-krediet/subsidie-voor-opleiding-en-advies-voor-kmos-en-zelfstandigen-kmo-portefeuille

Deel dit via