• logistiek.jpg

Postgraduaat douane en accijnzen

Postgraduaat douane en accijnzen aan VIVES Brugge Business School

Dit postgraduaat geeft een praktisch inzicht in alle aspecten van de douanematerie, wat voor u kan bijdragen tot het opnemen van een grotere verantwoordelijkheid. Wilt u meer te weten komen over de nieuwe Europese douanewetgeving (UCC)? Wilt u inzicht verwerven in de toepassing van deze regelgeving?  Of wilt u de aangifteverplichtingen bij accijnzen in detail kennen?  Vraagt u zich af welke verplichtingen u moet vervullen bij uw export naar China? Wilt u weten welke gevolgen Brexit zal hebben op het handelsverkeer?

Heel wat thema’s worden toegelicht en aangevuld met praktijkvoorbeelden door ervaren lesgevers, die u laten mee genieten van hun kennis en best practices. Daarnaast behandelt u een zelf gekozen onderwerp uit de praktijk. Dit eindwerk vormt een grote toegevoegde waarde, zowel voor het bedrijf als voor uzelf. Na het slagen van alle testen, ontvangt u het getuigschrift van Postgraduaat Douane & Accijnzen alsook een certificaat inzake het gebruik van PLDA.

Deze opleiding is geschikt als bewijs van voldoende kennis van de douane-, BTW- en accijnsreglementering en van de beroepsmatigheid van de uitoefening inzake douanevertegenwoordiging. Voor advocaten wordt een erkenning van de opleiding bij de Orde van Advocaten voorzien.

Bedienden tewerkgesteld onder het Paritair Comité 226 (bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek) kunnen voor deze opleiding een aanvraag tot subsidiëring indienen bij het vormingsfonds LOGOS ([email protected] of 03 221 97 36).

Meer info

 • Startdatum: 03/10/2017
 • Aantal studiejaren: 2
 • Lesdagen:
  De lessen voor het 2de jaar gaan door op vrijdag van 18 u.
  tot 21.15 u. en zaterdag van 9 u. tot 12.15 u.
 • Startdatum 2de jaar: vrijdag 6/10/2017
 • Aantal ECTS-credits: 37

Doelpubliek

 • professionals die actief zijn of willen worden in de wereld van logistiek, douaneadministratie en internationale handel, en/of een carrière in deze sector ambiëren
 • logistieke- en aankoopverantwoordelijken, financieel directeurs, tax consultants, accountants, boekhouders, fiscalisten, advocaten, ambtenaren
 • professionals van ondernemingen die goederen produceren, verhandelen, in- en uitvoeren, doorvoeren en/of opslaan

Prijs

€ 1.800 per academiejaar vrij van btw

KMO-portefeuille

Deze cursussen komen in aanmerking voor de kortingen van het Vlaamse Gewest in verband met de ondernemerschapsportefeuille (www.kmo-portefeuille.be) met erkenningsnummer DVO105080.
https://www.vlaanderen.be/nl/ondernemen/kapitaal-en-krediet/subsidie-voor-opleiding-en-advies-voor-kmos-en-zelfstandigen-kmo-portefeuille

Deel dit via

Gestart in oktober 2017.

Heb je vragen?Ik help je graag verder!Kelly Decroock+32 473 54 46 84
mail mij
Ontvang de brochure