• accounting.jpg

Postgraduaat accounting en controlling

Postgraduaat accounting en controlling aan VIVES Brugge Business School

U wilt over de competenties van een accountant/revisor beschikken? Na deze cursus kent u de basis van het boekhoudrecht en bent u in staat om een balans te interpreteren. We behandelen de verschillende posten van de jaarrekening, zowel het verkort als het volledig schema komen aan bod. U leert balansen consolideren. Verder staan we stil bij de internationale boekhoudregels IFRS en hun invloed op de balansvoorstelling. In het onderdeel financiële analyse krijgt u notie van financiële kengetallen.

De fiscale wetgeving beïnvloedt de jaarrekening van de onderneming. Daarom komt ook de vennootschapsbelasting uitgebreid aan bod, aangevuld met een basiscursus personenbelasting. Op vlak van controlling maakt u kennis met de vakdomeinen interne en externe controle,  alsook IT controlling. We lichten het vennootschapsrecht toe op juridisch vlak, u leert een onderneming waarderen en we behandelen in detail verschillende waarderingsmethodes.

Deze cursus wordt aangevuld met praktijkgerichte topics, zoals het verschil tussen een éénmanszaak en een vennootschap, de oprichters aansprakelijkheid, de opmaak van een financieel plan, etc.

Meer info

Startdatum en prijs: zie website Brugge Business School
Aantal studiejaren: 1
Lesdagen:
De lessen gaan door op vrijdag van 18 u. tot 21.15 u.
en zaterdag van 9 u. tot 12.15 u.

Doelpubliek

  • Boekhouders, accountants, bedrijfsrevisoren, ... die zich up-to-date willen houden of die hun aantal uren permanente vorming willen behalen voor IAB (met attest).
  • Professionele bachelors die zich verder willen vervolmaken.
  • Jonge masters die deze opleiding willen gebruiken om zich voor te bereiden voor de toelatingsexamens aan het IBR / IAB.
  • Bedrijfsleiders die meer inzicht willen krijgen in de balans van hun onderneming.

KMO-portefeuille

Deze cursussen komen in aanmerking voor de kortingen van het Vlaamse Gewest in verband met de ondernemerschapsportefeuille (www.kmo-portefeuille.be) met erkenningsnummer DVO105080.
https://www.vlaanderen.be/nl/ondernemen/kapitaal-en-krediet/subsidie-voor-opleiding-en-advies-voor-kmos-en-zelfstandigen-kmo-portefeuille

Deel dit via