• shop03.jpg
  • shop02.jpg
  • marktonderzoek.jpg

Marketing

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting marketing aan VIVES Zuid

Eigenlijk doen bedrijven twee dingen: ze maken goederen of leveren diensten en ze brengen die op de markt. Met andere woorden: ze produceren en ze doen aan marketing. Dat laatste is meer dan alleen maar verkopen. Het verschil tussen marketing en verkoop omvat een maatschappij waarin consumenten kunnen kiezen uit allerlei producten en diensten die nauwkeurig op hun wensen en behoeften zijn afgestemd, in plaats van een maatschappij waarin de mensen die keuzes niet of nauwelijks hebben.

Marketeers hebben als voornaamste doel in te spelen op de wensen en behoeften van de klant: ze verplaatsen zich voortdurend in de gedachten van de afnemers in plaats van de producten centraal te stellen. Zij zijn gewend om 'vanuit de markt' terug te denken. Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat dit de enige juiste manier van zakendoen is. Marketing slaat een brug tussen productie en consumptie. Zowel het type producten als de kwaliteit ervan in de winkels wordt bepaald door de voorkeur van de consumenten. 

Waar komen marketeers terecht, vraag je je misschien af. Eigenlijk moet je die vraag andersom stellen: welk bedrijf of welke organisatie kan eigenlijk geen commerciële medewerkers gebruiken? Hou je van uitdagingen? Kom je graag tussen de mensen? Kies je voor een boeiende job vol afwisseling en geen nine-to-five-mentaliteit? Dan is de afstudeerrichting marketing echt iets voor jou.

Deel dit via
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Ik wilstuderen op

CampusAfstand
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Anne-Marie Berghmanmail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Lieselot Bossuytmail mij
Ontvang de brochure