• global03.png
  • global01.png
  • global02.png
Bachelor in het bedrijfsmanagement

Global Business Management

Bachelor in het bedrijfsmanagement, keuzetraject Global Business Management aan VIVES Noord

In elk bedrijf, organisatie heb je generalisten en specialisten. In Global Business Management krijg je een algemene, praktijkgerichte, allround managementopleiding waarin alle facetten van het bedrijfsleven (‘business’) aan bod komen. We doen als het ware een dissectie van een bedrijf. Via de vakken  management en organisatie, marketing, supply chain management,  HRM, financieel management, ondernemingsrecht,  …  krijg je zicht op het globale plaatje van de bedrijfsvoering, weet je hoe alles in elkaar past in een bedrijf/organisatie.

Op deze manier word je een general manager die een bedrijf door en door kent, die weet hoe het er aan toe gaat in een ‘business’ en die teams van specialisten kan aansturen. Ben jij dus liever een generalist? Behoud jij liever de ‘global view’ over de bedrijfsvoering/business in plaats van je onmiddellijk te specialiseren? Wil je graag een allround manager worden die overal inzetbaar is? Dan is deze opleiding ideaal om je droom waar te maken. Zowel in KMO’s als grote ondernemingen is er nood aan goed opgeleide managers.

De internationalisering of globalisering van de bedrijfsvoering is niet meer weg te cijferen: de markten worden internationaal, de wereld is een mondiaal dorp geworden.  Droom jij van een carrière in een internationaal bedrijf of droom je zelfs van een carrière in het buitenland? Reiken jouw ambities verder dan onze landsgrenzen? Ook dan is Global Business Management wellicht iets voor jou. We zoomen in het programma in op het internationale aspect waarmee bedrijven, managers en ondernemers te maken hebben. Via de vakken import- & exportmanagement, global business environment & bedrijfsbezoeken, global manufacturing… krijg je de vleugels om de ‘global business markets’ te ontdekken.

Deze opleiding richt zich op het bedrijfsleven. Vanaf het eerste jaar kom je omiddellijk in aanraking met bedrijven en managers. Misschien wil je wel je eigen bedrijf oprichten? Of een business mee helpen opstarten of ontwikkelen in het buitenland? In het programma focussen we ook op ondernemersschap of entrepreneurship. Via het project oefenbedrijf,  businessplanning kan je je zin voor ondernemerschap omzetten in de praktijk. Het is een praktijkgerichte opleiding waarin we focussen op managementskills. Via diverse projecten leer je samenwerken in teams, leer je je team aansturen, leer je plannen, vergaderen, presenteren en verkopen.

Bekijk de presentatie

Enkele studenten vertellen over hun ervaring

 

 

 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via

Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.