• event.png
  • ostendbeach3.png
  • cirque03.jpg
Bachelor in het bedrijfsmanagement

Eventmanagement

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting eventmanagement aan VIVES Zuid

Een eventmanager is een all-round man of vrouw. Hij/zij begrijpt het hele evenement, kent alle aspecten van de organisatie. Dus krijg je in de opleiding met al die onderdelen te maken. Je bent niet allergisch voor het economische: eventmanagement is een business. En dus leggen wij in de opleiding de klemtoon op het beheren van evenementen: de inkomsten, de uitgaven, de contracten, de verzekering, de budgettering, de communicatie, het projectmanagement, de marketing, en nog zoveel meer aspecten.

Verder word je een echte kenner van de sector. Je kunt meepraten met de cateraar van je event, je kent alles van podiumtechniek en belichting, van crowd management, enz. Geen enkele opleiding in Vlaanderen is zo specifiek in deze sector.

De eventmanager is ook een vlotte communicator: met woorden (in het Nederlands, Frans en Engels), met beelden (foto- en videobewerking, websitedesign) en met flink wat ICT-ondersteuning (ook specifieke pakketten voor event design).

Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.