De afstudeerrichting care & vitaliteitsmanagement implementeert een up-to-date concept van zorg en vitaliteit in de zorgverlenende sector, met name in zorghotels, woon- en zorgcentra en gezondheidscentra. Als vitaliteitsmanager werk je verwen- en belevingszorg uit in verschillende zorgdomeinen.
Care & vitaliteitsmanagement
Met een diploma care & vitaliteitsmanagement kun je heel wat kanten uit. Enkele beroepsmogelijkheden zijn:
- zorgmanager, verantwoordelijke coördinator in zorghotels
- vitaliteitsmanager in de uitbouw van de verwenzorgfunctie in woonzorgcentra, revalidatiecentra, hersteloorden
Download hier de lessentabel met een overzicht van de verschillende opleidingsonderdelen in de eerste, tweede en derde fase van je opleiding. Voor meer gedetailleerde informatie per opleidingsonderdeel, klik op de knop "Bekijk de programmagids" en raadpleeg de officiële ECTS-fiches van alle vakken.
Vakken die je hiertoe opleiden zijn onder meer: management van de gezondheidszorg, zorgtechnologie en apps, verwenzorg, vitaliteit care & vitaliteitsmanagement, zorg voor ouderen, Healing Environment.
Je neemt deel aan een sterk ervaringsgerichte opleiding! De lessen van de ervaren docenten zijn praktijkgeoriënteerd gebracht. Naarmate je studie vordert, neem je je leerproces meer in eigen handen, waarin de praktijk almaar toeneemt in omvang en in belangrijkheid.
Na het behalen van je bachelordiploma kan je je verder specialiseren, in binnen- en/of buitenland!
Een professionele bachelor is een praktijkgerichte opleiding die je in drie jaar kunt afronden. De opleiding bestaat uit zes semesters die over drie opleidingsfasen worden gespreid. Het programma omvat 180 studiepunten en is samengesteld uit opleidingsonderdelen waarvoor je credits (studiepunten) moet behalen. De meeste studenten volgen het reguliere programma waarvan de eerste opleidingsfase bestaat uit 60 studiepunten. Rekening houdend met de voorwaarden van het opleidingsprogramma kun je als student ook een individueel studieprogramma (ISP) samenstellen. Mocht je voor bepaalde opleidingsonderdelen niet slagen, dan pas je in samenspraak met een studietrajectbegeleider je individuele studieprogramma aan.
Management leer je niet enkel uit de boeken! Dit geldt nog meer voor de bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement! Organiseren, mensen coachen, resultaten bespreken en evalueren, motiveren, doelgericht nieuwe initiatieven implementeren met het oog op wellbeing van mens en bedrijf,... De rode draad in het hele verhaal is de mens... met het kenmerk zorg! Het realiseren van zorg voor lichaam en geest, zorg op de werkvloer (work-life/integratie), zorg voor de ouderwordende...
Ja, praktijk! In het eerste jaar zet je al stappen in het leerbedrijf. Het leerbedrijf wordt je vaste stek in je studietraject. Het is een opleidingscentrum aangepast aan de noden van het werkveld en geïntegreerd over de 3 jaren. Het leerbedrijf wordt commercieel uitgebaat onder leiding van een wellbeing- en vitaliteitsmanager. je leert werken en functioneren in een veilige en beschermde omgeving die een vertolking is van een levensechte setting in een werkomgeving. Dit concept biedt een perfecte voorbereiding op het werken als wellbeing- en vitaliteitsmanager.
In het leerbedrijf wordt de focus gelegd op je persoonlijke ontwikkeling en je talenten en bouw je je competenties verder uit. Het leerbedrijf geeft het nodige vertrouwen om te groeien en te experimenteren in de job. Als kroon op het werk is er een uitgebreide praktijkstage in een bedrijf naar keuze in het laatste semester! Dit alles wordt doorspekt met to-the-point kennis!
Praktijk en onderzoek gaan hand in hand. Ondernemen is doelgericht en weloverwogen. Van je start tot je afstuderen nemen we je mee op weg. Je leert vanuit kleinschalige projecten, eerst heel bescheiden en met minder verantwoordelijkheid. De "laatstejaars" worden je peters en meters, je docenten je coach om doorheen praktijk en onderzoek je eigen interesses weloverwogen te ontwikkelen. Het contact met het werkveld en de praktijk in het leerbedrijf doen een beroep op je aanstekelijk enthousiasme, je discrete houding, je doortastende aanpak. Deze omgevingen geven je de kans je te ontwikkelen tot een echte wellbeing- en vitaliteitsmanager!
Wie tijdens zijn studies een persoonlijke internationale ervaring wil opdoen, zit in deze opleiding in pole position. We hebben met meer dan 140 hogescholen van Finland tot Griekenland en van Ierland tot Litouwen een samenwerkingsovereenkomst om er een semester te studeren. Of loop je liever stage in China, India, Mexico of Colombia? Dat kan ook. En of het bedrijfsleven je internationale ervaring zal weten te waarderen!
Na deze opleidingen kun je heel wat kanten uit. Een greep uit de vele mogelijkheden:
- bij VIVES: banaba zorgmanagement
- bij VIVES: banaba internationaal management
- master in Wellbeing Technology in Finland
- vitaliteitsmanagement en toerisme in Nederland
- master Spa Management in Groot-Brittanië
- master in Tourism, Leisure and Hospitality in Hongarije
Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.
