• complab.jpg

Bachelor in de toegepaste informatica

Bachelor in de toegepaste informatica in VIVES Zuid

Als je graag wil werken in een branche die zo snel evolueert dat morgen eigenlijk al gisteren betekent, dan zit je goed bij de opleiding toegepaste informatica. Innovatieve informatietechnologieën die de maatschappij steeds maar doen veranderen maken er de kern uit van je studies.

Je wordt in deze bacheloropleiding klaargestoomd om je rol als informaticus in het werkveld in te vullen.  Een leergierige en onderzoekende houding is daarbij noodzakelijk. Je kan goed logisch redeneren en wil beter worden in abstract denken. Daarnaast werk je graag samen, want als informaticus werk je nooit alleen.

gemeenschappelijk eerste jaar.PNG

De opleiding toegepaste informatica is een brede bacheloropleiding.  Dat betekent dat er eerst een gemeenschappelijk eerste jaar is waarin je wordt ingewijd in Software Development (programmeren, webtechnologie), IT Infrastructure (computersystemen, netwerken), Information Management (databanken, excel advanced, powerBI), artificiële intelligentie en business management. In het tweede jaar kan je bepalen in welk vakgebied jij je wil specialiseren. In afstandsonderwijs is de structuur ongeveer dezelfde, maar de indeling in jaren is niet helemaal gelijk.

opleidingspijlers.PNG

Wanneer je afstudeert heb je bovendien gegarandeerd werk: de vraag naar goed opgeleide informatici is zo groot, dat de meeste van onze studenten al een jobaanbieding op zak hebben nog voor ze zijn afgestudeerd. Een fijn vooruitzicht, niet?

Deel dit via