• laptop.png
  • studenten.jpg

Bachelor in de toegepaste informatica

Bachelor in de toegepaste informatica in VIVES Zuid

Als je graag wil werken in een branche die zo snel evolueert dat morgen eigenlijk al gisteren betekent, dan zit je goed bij de opleiding toegepaste informatica. Innovatieve technologieën en informatietechnologie die de maatschappij steeds maar doen veranderen maken er de kern uit van je studies.

Je wordt in deze bacheloropleiding klaargestoomd om je rol als informaticus in het werkveld in te vullen. Je krijgt een algemeen economische en bedrijfseconomische vorming en een communicatiepakket Frans en Engels, maar de nadruk ligt op informatica.

Programmeren in verschillende programmeertalen, databaseconcepten en toepassingen, netwerken, systeembeheer ... zorgen ervoor dat je na je studies aan de slag kunt als expert in je domein. De opleiding is polyvalent, want je maakt kennis met professionele tools als ERP-systemen en Business Intelligence. Zo krijg je inzicht in de link tussen informaticasystemen en business, of beter gezegd: hoe informaticasystemen functioneren in een bedrijfseconomische context.

Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn bachelorproef?
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Hoe dien ik als bedrijf een stage of eindwerkproject in?
Deel dit via