• laptop.png
  • studenten.jpg

Bachelor in de toegepaste informatica

Bachelor in de toegepaste informatica in VIVES Zuid

Als je graag wil werken in een branche die zo snel evolueert dat morgen eigenlijk al gisteren betekent, dan zit je goed bij de opleiding toegepaste informatica. Innovatieve informatietechnologieën die de maatschappij steeds maar doen veranderen maken er de kern uit van je studies.

Je wordt in deze bacheloropleiding klaargestoomd om je rol als informaticus in het werkveld in te vullen. Je wordt eerst ingewijd in de basisaspecten van informatica: programmeren, webtechnologie, databanken, netwerken en servers. Afhankelijk van je keuzetraject word je specialist in één bepaald aspect van de informatica. In het keuzetraject Apps & Gamificition word je een softwareontwikkelaar. Een softwareontwikkelaar bouwt innovatieve en gebruiksvriendelijke webtoepassingen, mobiele apps en desktoptoepassingen. In Networks & Cybersecurity word je een system engineer, de beheerder van de IT-infrastructuur, een specialist in netwerken, servers en IT-beveiliging. In het keuzetraject Business & IT leg je de brug tussen de business en de IT-wereld en zoek je voor je klanten naar de beste IT-oplossing. Je bent een specialist in databeheer, datavisualisatie, big data en machine learning, ERP-software en andere business software.

In deze polyvalente en praktijkgerichte opleiding word je voorbereid op de jobs van de toekomst, niet alleen via bedrijfsbezoeken, gastsprekers, stage, internationale ervaringen, maar je maakt ook deel uit van het leerbedrijf ABINET. Dit leerbedrijf wordt door studenten gerund en levert diverse IT-diensten aan scholen, vzw's en bedrijven.

Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn bachelorproef?
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Hoe dien ik als bedrijf een stage of eindwerkproject in?
Deel dit via