• hotel04.jpg
  • hotel03.jpg
  • hotel02.jpg
  • hotel01.jpg

Bachelor in het hotelmanagement

Bachelor in het hotelmanagement aan VIVES Noord

Een recent onderzoek wijst uit dat 98% van de afgestudeerden van hotelmanagement aan VIVES deze opleiding wil aanraden aan zijn vrienden. 91% is in grote mate tot helemaal tevreden met de huidige job. Drie maanden na afstuderen is 91% aan de slag, na 6 maand loopt dit op tot 96%, tenzij men verder studeert uiteraard (37%). 98% geeft aan tussen afstuderen en vandaag nagenoeg altijd aan de slag te zijn geweest.

Uit een studie van Guidea - kenniscentrum voor toerisme en horeca - blijkt dat in België meer dan 120.000 mensen in de horeca werken, waarvan haast 70.000 in Vlaanderen. Een gebrek aan gekwalificeerd personeel zorgt ervoor dat wie over een diploma bachelor in het hotelmanagement beschikt, erg gegeerd is op de arbeidsmarkt. Als bachelor in het hotelmanagement ben je een professional in de fascinerende wereld van de hospitality.

Grote beroepsgerichte kennis en vaardigheden, vier of vijf verschillende talen, management- en ICT-vaardigheden, teamwork, presentatievaardigheden en internationale ervaringen, daar staat de opleiding hotelmanagement voor! Troeven die ook in heel wat andere sectoren erg gewaardeerd worden en die je ook zeker de kans geven nog verder te studeren en zo een masterdiploma te behalen. 

Studenten hotelmanagement zijn dynamische mensen die houden van veelvuldige sociale contacten, uitdagingen zoeken en creatief in team kunnen werken. Een vooropleiding hotelschool is niet noodzakelijk. Studeren is natuurlijk ook meer dan enkel lessen en opdrachten. Naast studentikoze activiteiten organiseert de studentenvereniging Sorhoma bijvoorbeeld jaarlijks een colloquium voor de hele opleiding, zowel studenten als docenten.

Ben je sterk geïnteresseerd in deze opleiding maar vrees je voor de haalbaarheid en verkies je een nog meer praktijkgerichte opleiding, bekijk dan zeker het graduaatsprogramma logies-, restaurant- en cateringmanagement.

Heb je reeds een bachelordiploma binnen het studiegebied handelwetenschappen en bedrijfskunde, dan kan je kiezen voor een verkort traject

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via
Uniek in Vlaanderen!

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.