• pcklashwb.png
Bachelor in de toegepaste informatica

Applicatie-ontwikkeling

Bachelor in de toegepaste informatica, afstudeerrichting Applicatie-ontwikkeling in VIVES Zuid

Applicatie-ontwikkeling is een opleidingsprogramma dat voortdurend in beweging is. De opleiding bevat diverse basispijlers. Deze pijlers worden aangevuld met enerzijds een economische vorming en een algemene vorming in communicatie, probleemoplossend denken en data-analyse. Na het verwerven van deze basiskennis, kies je voor een keuzetraject waarin je je specialiseert in één specifiek aspect van de informatica.

Een eerste pijler gaat over IT-infrastructuur (netwerken, server, IT-beveiliging) met basisvakken als Computer Networking, Computer Systems, Windows Server Management, Linux ... De tweede pijler omvat het ontwikkelen van toepassingen, met basisvakken als Web Design, Fundamentals of Programming, App Development, Web Development ... De derde pijler betreft de verwerking van informatie, met vakken als Database Concepts, Analysis and Design, Business Intelligence & Datawarehousing, ...

Wie interesse heeft voor software-ontwikkeling, kiest in het tweede jaar voor de specialisatie Software Development. In die specialisatie word je een softwareontwikkelaar, een specialist in het bouwen van aantrekkelijke webtoepassingen en mobiele apps met de meeste recente technologieën. Studenten met een interesse in Big Data en het Internet of Things, kunnen terecht in de specialisatie Artificial Intelligence. Wie interesse heeft in IT-infrastructuur en IT-beveiliging kiest in het tweede jaar voor de specialisatie Networks & Security. Dan word je een system engineer, een specialist in servers, netwerken en IT-beveiliging.

gemeenschappelijk eerste jaar.PNG
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.