• ICT iPhone

Applicatie-ontwikkeling

Bachelor in de toegepaste informatica, afstudeerrichting Applicatie-ontwikkeling in VIVES Zuid

Applicatie-ontwikkeling is een opleidingsprogramma dat voortdurend in beweging is. Een eerste pijler gaat over netwerken en systeembeheer, met vakken als Computer Networking, Computer Systems, Windows Server Management, Linux ... De tweede pijler omvat het ontwikkelen van toepassingen, met vakken als Web Design, Fundamentals of Programming, App Development, Web Development ... De derde pijler betreft de verwerking van informatie, met vakken als Database Concepts, Analysis and Design, Business Intelligence & Datawarehousing, ...

Wie interesse heeft voor software-ontwikkeling, kiest in het tweede jaar voor de specialisatie Apps & Gamification. In die specialisatie word je een specialist in mobile app development, web development en desktop development. Wie interesse heeft in IT-infrastructuur en IT-beveiliging kiest in het tweede jaar voor de specialisatie Networks & Cybersecurity. Dan word je een specialist in server, netwerken en beveiliging.

Deze pijlers worden aangevuld met enerzijds een economische vorming en een algemene vorming in talen, probleemoplossend denken en data-analyse.

Deel dit via
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.