• stemlogo.png

Stemtherapie bij kinderen

Stemtherapie bij kinderen aan VIVES Noord

In de logopedische praktijk en op school komt de logopedist het probleem van heesheid bij kinderen tegen. Het is niet eenvoudig vast te stellen of een hees kind logopedisch behandeld moet worden of niet. De resultaten van de therapie zijn afhankelijk van verschillende factoren die in relatie staan met het stemgebruik van het kind.

Aan het einde van deze cursus is de logopedist in staat te beoordelen of bij een kind met een stemstoornis logopedische behandeling is geïndiceerd. De logopedist heeft inzicht in de behandelmogelijkheden, de behandelduur en de prognose. Tijdens deze cursus komt de specifieke aanpak van kinderen met een stemstoornis aan de orde, evenals de diagnostiek en casuïstiek aan de hand van videodemonstraties.

In deze cursus worden naast theoretische aspecten ook adem-, stem- en ontspanningsoefeningen en variaties op stem-methoden in spelvorm aangeboden. De oefeningen worden gedemonstreerd en daarna in de groep geoefend. Van de deelnemers wordt actieve participatie tijdens deze twee studiedagen gevraagd. Het doel van de cursus is dat logopedisten op speelse wijze adem- en stemoefeningen kunnen toepassen bij de behandeling van een hees kind. De cursist bestudeert van te voren een aantal artikelen. Casuïstiek wordt besproken en kan door de cursisten worden ingebracht. Vooraf levert de cursist vragen in rond een casus en stelt de eigen leerdoelen vast.

Doelgroep: Logopedisten die kinderen met stemproblemen behandelen of dit willen leren

Certificering

Attest van deelname

Data

29 en 30 april 2020 van 9u tot 16u30

Ontvangst vanaf 08.15 uur met koffie en ontbijtkoek, start studiedag om 09.00 uur. Kom tijdig in functie van het vinden van een eventuele parkeerplaats.

Prijs

€ 250 (inclusief syllabus, koffie en/of frisdrank en warme maaltijd)

Docent(en)

Jopie Kuiper is logopedist en stemtherapeut. Zij is als docent verbonden geweest aan verschillende logopedie opleidingen. Zij is gespecialiseerd in stemmethodieken en geeft cursussen op stemgebied aan logopedisten. Daarnaast werkt zij met stempatiënten, beroepssprekers en zangers in haar praktijk voor stemtherapie. Zij heeft ruime ervaring opgedaan met de logopedische behandeling bij kinderen met een stemprobleem.

Inschrijven

Inschrijven kan online tot 15 april 2020.
Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs.Annulatie
Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn.
[email protected]
Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn.
De organisatie behoudt zich het recht voor de navorming af te gelasten indien onvoldoende interesse. Deelnemers die reeds ingeschreven zijn, worden verwittigd via mail en krijgen gestorte gelden terug. De organisatie is niet verantwoordelijk voor elk geval van overmacht, zoals stakingen, ongevallen, files, ziekte of andere onvoorziene omstandigheden waardoor spreker en/of deelnemers niet of laattijdig op de afspraak zijn.

Deel dit via

Van woensdag 29 tot donderdag 30 april 2020 vanaf 9u 

€ 250