• handdruk.jpg

Start to re-integrate

Start to re-integrate aan VIVES Noord

Arbeidsre-integratie wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Het menselijk kapitaal is van onschatbare waarde voor onze bedrijven en mensen met een beperking willen hun rol als werknemer graag (terug) opnemen. Arbeidsre-integratie is voor werkgevers en werknemers met (tijdelijke) beperkingen niet altijd evident.

De ergotherapeut dient over heel wat vaardigheden, kennis en attitudes te beschikken om dit re-integratieproces te faciliteren. Tijdens deze studiedag komen zowel de theoretische achtergrond als de praktische toepassingen aan bod waarbij diverse aspecten van een arbeidsre-integratieproces worden toegelicht.

In het theoretisch seminarie krijgen de deelnemers inzicht in maatschappelijke veranderingen, het wettelijk kader en de betrokken actoren in arbeidsre-integratie. Het generiek model ‘socio-professionele re-integratie’ wordt toegelicht. Verder krijg je re-integratietools aangereikt voor de eigen praktijk en voor het opnemen van contact met de werkgever. Tijdens de praktische training werk je aan de hand van real-life cases waarbij je stap voor stap het arbeidsre-integratieproces doorloopt. Door de verwevenheid van theorie en praktijk krijg je meer zicht op hoe je alle betrokkenen kan adviseren, motiveren, begeleiden en overtuigen. 

Deze studiedag wordt o.a. verzorgd door een arbeidsgeneesheer/verzekeringsarts en twee ergotherapeuten/ergonomen/arbeidsdeskundigen

Doelgroep

Ergotherapeuten die werkzaam zijn in een revalidatiecentrum (of als zelfstandige) en een rol (willen) spelen in het arbeidsre-integratieproces. Er is een maximum van 16 deelnemers.

Certificering

Attest van deelname

Datum

Donderdag 17 mei 2018

Prijs

€ 175 (inclusief syllabus, koffie en lunch)

Docenten

Dhr. Rik Loenders
Dhr. Niels Goyens
Dr. Dirk Dhollander

Concrete informatie

Nele Castelein - opleidingscoördinator navorming ergotherapie
[email protected]

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot 26 april 2018. Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs.

Annulatie
Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn, [email protected]
Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn.
De organisatie behoudt zich het voorrecht de opleiding niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

Deel dit via
Max. 16 deelnemers !

Donderdag 17 mei 2018

€ 175 (incl. syllabus, koffie en lunch)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Heidi Descheemaeckermail mij
Ontvang de brochure