• Palliatieve-zorg.jpg

Basisopleiding palliatieve zorg

Basisopleiding palliatieve zorg i.s.m. Netwerk Palliatieve zorg De Mantel aan VIVES Zuid

In België neemt de palliatieve zorgcultuur een duidelijk plaats in het zorgaanbod. Palliatieve zorg dient zich aan in de thuiszorg, de woon- en zorgcentra, de palliatieve eenheid, de algemene ziekenhuizen, diverse instellingen…

Meer en meer professionelen zijn er zich van bewust dat vorming rond palliatieve zorg noodzakelijk is en een meerwaarde heeft. Een degelijke palliatieve zorgcultuur kan pas aanwezig zijn als het multidisciplinaire team zich achter éénzelfde palliatieve visie schaart. Binnen deze context ontstond het samenwerkingsverband tussen het Netwerk Palliatieve zorg De Mantel en VIVES campus Roeselare. Opleiding en werkveld bieden  gezamenlijk een professioneel vormingspakket aan.

Het vormingsaanbod van het Netwerk Palliatief  zorg De Mantel en de VIVES Hogeschool dient niet ter vervanging van een Bachelor na bachelor of postgraduaatopleiding palliatieve zorg. Het is een aanbod dat ingaat op de vormingsbehoefte van de regio.

Vanaf september 2018 bieden wij de vervolgopleiding postgraduaat referent palliatieve zorg aan. De basisopleiding moet gevolgd worden om te kunnen starten in de postgraduaatopleiding.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze 6 daagse opleiding:

  • het zorgconcept van PZ
  • de structuur van PZ
  • ethiek en PZ
  • communicatieve vaardigheden en PZ
  • symptoomcontrole binnen de PZ
  • pijn- en  pijnbehandeling binnen PZ
  • omgaan met relationele pijn
  • contextuele hulpverlening
  • medische beslissingen bij het levenseinde
  • comfortzorg

Doelgroep

Deze cursus richt zich tot afgestudeerde verpleegkundigen, zowel bachelors als gediplomeerde verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen, diëtisten, kinesisten, ergotherapeuten, kwaliteitscoördinatoren, verantwoordelijken palliatieve supportteams,… die zich verder wensen te verdiepen in palliatieve zorg.

Evaluatievorm

Als evaluatietool wordt een reflectie procesverslag verwacht.

Certificering

Getuigschrift permanente vorming

Omvang

6 lesdagen telkens op dinsdag van 9u tot 17u:

Reeks 1: 03/09, 11/09, 18/09, 25/09, 02/10 en 09/10/2018 (VOLZET)
Reeks 2: 22/01, 29/01, 05/02, 12/02, 19/02 en 26/02/2019 (VOLZET)

Prijs

€ 349
Incl. koffiepauze/digitale syllabi

Inschrijven

Alle reeksen zijn volzet. Er is reeds een wachtlijst aangelegd voor volgend academiejaar. Mail hiervoor naar de contactpersoon. 

Na je inschrijving krijg je een bevestiging en een factuur. Met je inschrijving verklaar je je akkoord met de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden zoals vermeld op de website.

Deel dit via
Max. 20 deelnemers per sessie

Cursus 1: start op 03/09/2018 (Volzet)
Cursus 2: start op 22/01/2019

€ 349,00
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Sylvie Demeulemeesteremail mij

De laatste nieuwtjes over palliatieve zorg