• larynx.png

Manuele facilitatie van de larynx (training A)

Driedaagse permanente vorming manuele facilitatie van de larynx (training A) aan VIVES Noord

Manuele facilitatie van de larynx (MFL) is een methode om hypertonie bij stempatiënten op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Het is een toegevoegd onderdeel binnen de stemtherapie. Een driedaagse intensieve navorming door een gereputeerde stemtherapeute in een organisatie van de opleiding logopedie en audiologie. Door gebruik te maken van manuele technieken worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en meer mobiel gemaakt.

De principes van MFL zijn zowel diagnostisch als  therapeutisch te gebruiken. Binnen het diagnostische gedeelte wordt er een gedetailleerd inzicht verkregen in de relatie tussen houding en spierspanning op (peri)laryngaal niveau. In de therapie ontstaat er door het rekken (stretchen) van spieren een nieuwe propriocepsis bij de patiënt, waardoor de bereikte ontspanning ook buiten de therapie blijft bestaan.

Naast de bereikte ontspanning blijft de noodzaak om nieuwe stemtechnieken aan te leren. Dit zal echter sneller en efficiënter gaan, omdat het steminstrument zelf meer ontspannen is. MFL wordt daarnaast met goed resultaat toegepast bij globusklachten. In deze training wordt in twee opeenvolgende dagen de diagnostische procedure uitvoerig besproken en geoefend. Vervolgens worden de basisgrepen voor de therapie aangeleerd die in de praktijk kunnen worden toegepast. Tijdens de cursus wordt feedback gegeven op de wijze van diagnostisch en therapeutisch handelen.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor logopedisten met interesse voor de diagnose en behandeling van stemklachten. Minimaal 10 deelnemers, maximaal 20.

Data

Sessies op maandag 14 en dinsdag 15 oktober 2019.

Terugkomdag: 29 november 2019
Telkens van 9 tot 16u30 (ontvangst vanaf 08u15)

Kom tijdig om parkeermoeilijkheden te kunnen ondervangen!

Prijs 

400 euro  (inclusief koffie, ontbijtkoeken, frisdrank en warme lunch!)

Docent

Katja de Wild, logopediste sinds 1984 en werkzaam in het stemteam van de afdeling NKO van Ziekenhuis Bernhoven in Uden sinds 1989. Gespecialiseerd in onderzoek van stemproblemen in samenwerking met foniater. Geeft de cursus MFL sinds 2007.

Myrthe Kools, logopedist bij Grooten en Selten Stemtherapie en werkzaam als stem- en spraakdocent bij de Nederlandse Musical Academie en docent opleiding logopedie Hogeschool Arnhem en Nijmegen. 

Inschrijven

Inschrijven kan tot 24 september 2019. 

Annulatie: gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn: [email protected]. Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie behoudt zich het voorrecht de opleiding niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

Deel dit via
Max. 20 deelnemers!

Maandag 14 en dinsdag 15 oktober 2019 van 9u tot 16u30.

Terugkomdag: 29 november 2019

€ 400,00
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Rudy Vandevoordemail mij