• larynx.png

Manuele facilitatie van de larynx (deel A)

Tweedaagse permanente vorming manuele facilitatie van de larynx (deel A) - aan VIVES Noord

Manuele facilitatie van de larynx is een methode om hypertonie bij stempatiënten op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Het is een toegevoegd onderdeel binnen de stemtherapie. Een tweedaagse intensieve navorming door een gereputeerde stemtherapeute in een organisatie van de opleiding logopedie en audiologie, VIVES Brugge. Door gebruik te maken van manuele technieken worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en meer mobiel gemaakt.

De principes van MFL zijn zowel diagnostisch als  therapeutisch te gebruiken. Binnen het diagnostische gedeelte wordt er een gedetailleerd inzicht verkregen in de relatie tussen houding en spierspanning op (peri)laryngaal niveau. In de therapie ontstaat er door het rekken (stretchen) van spieren een nieuwe propriocepsis bij de patiënt, waardoor de bereikte ontspanning ook buiten de therapie blijft bestaan.

Naast de bereikte ontspanning blijft de noodzaak om nieuwe stemtechnieken aan te leren. Dit zal echter sneller en efficiënter gaan, omdat het steminstrument zelf meer ontspannen is. MFL wordt daarnaast met goed resultaat toegepast bij globusklachten. In deze training wordt in twee opeenvolgende dagen de diagnostische procedure uitvoerig besproken en geoefend. Vervolgens worden de basisgrepen voor de therapie aangeleerd die in de praktijk kunnen worden toegepast. Tijdens de cursus wordt feedback gegeven op de wijze van diagnostisch en therapeutisch handelen.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor logopedisten met interesse voor de diagnose en behandeling van stemklachten.
Minimaal 10 deelnemers, maximaal 20.

Data

Eenmalige sessies op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2017
Telkens van 9 tot 16u30 (ontvangst vanaf 08u15)

Prijs 

300 euro  (inclusief koffie, ontbijtkoeken, frisdrank en lunch)

Docent

Katja de Wild, logopedist sinds 1984 en werkzaam in het stemteam van de afdeling NKO van Ziekenhuis Bernhoven in Uden sinds 1989. Gespecialiseerd in onderzoek van stemproblemen in samenwerking met foniater. Geeft de cursus MFL sinds 2007. 

Inschrijven

Inschrijven kan tot 25 september 2017. Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging en een factuur per post toegestuurd. 

Annulatie: gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn: [email protected]. Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie behoudt zich het voorrecht de opleiding niet te laten doorgaan bij onvoldoende inschrijvingen.

Deel dit via
Max. 20 deelnemers!

Donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2017 van 9u tot 16u30.

€ 300,00
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Rudy Vandevoorde+32 50 30 51 00
mail mij