• hipsters.jpg

Focusmanagement

Focusmanagement aan VIVES Noord

Bij focusmanagement gaat het over het efficiënt inzetten van jouw bruikbare tijd. We spreken liever van focusmanagement dan van tijdmanagement aangezien tijd  pas waarde heeft als er ook aandacht is. Focus is een bewuste beslissing!

Ons denkend brein staat meer dan ooit onder druk. Inzicht krijgen in de werking van ons brein binnen de uitdagingen van onze “digitale overload” vergroot onze mentale veerkracht. Hoe groter onze (mentale) veerkracht, hoe beter we bestand zijn tegen stress en eventuele burn-out.

Een greep uit de topics in deze workshop zijn:

 • Wat is mentale veerkracht en zijn 4 hefbomen?
  - Zelfcontrole
  - Optimisme
  - Aandacht
  - Bewustzijn
 • Vanuit Kahneman “ons feilbaar denken” belichten we onze 2 systemen: snelle en tragere hersennetwerk en hoe deze zich verhouden met onze focus!
 • Hoe komt focus tot stand?
 • Verschillende stappen om focus te managen
  - Focuspiek zoeken
  - Afsluiten van informatie
  - Multi-tasking: serieel en simultaan
  - Informatie afsluiten en consolideren
 • Exploratie van het spanningsveld tussen technologie, aandacht en onze drang naar connectiviteit!
 • Hoe kunnen we evolueren van “zoeken naar balans” naar “aanvaarding”?
  - Oefenen naar granulariteit: het verwoorden van onze gevoelens
  - De moed van imperfectie ontdekken
  - Zelfcompassie
  - Redigeren: hoe kunnen we het positieve beter verankeren

Doelgroep

Je werkt in of voor de gezondheidszorg, de sociale of publieke sector, de onderwijs, - en profitsector. Leidinggevenden en HR managers, therapeuten, onderwijsmensen en gezondheidswerkers die zich willen verdiepen in dit thema.

Certificering

Attest van deelname

Data

Eenmalige sessie op 1 februari 2019 van 09.00 tot 16.00 uur. Ontvangst vanaf 8u15 met koffie en ontbijtkoek, start studiedag om 9u. Kom tijdig in functie van het vinden van een eventuele parkeerplaats.

Prijs

€ 100 (inclusief syllabus, koffie en/of frisdrank en warme maaltijd). Studenten VIVES € 50 (na inschrijven kopie studentenkaart mailen naar [email protected])

Docent(en)

Griet Vanhooren, lic. lichamelijke opvoeding en kinesitherapie. Zij is ook NLP-practitioner en coach.

Inschrijven

Online inschrijven kan tot 18 januari 2019. Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs. 

VIVES-studenten
Een VIVES student dient zich online in te schrijven en moet op hetzelfde moment afzonderlijk een kopie van z’n studentenkaart doormailen naar [email protected]

Annulatie

Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kan zijn - [email protected]. Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie behoudt zich het recht voor de navorming af te gelasten indien onvoldoende interesse. Deelnemers die reeds ingeschreven zijn, worden verwittigd via mail en krijgen gestorte gelden terug. De organisatie is niet verantwoordelijk voor elk geval van overmacht, zoals stakingen, ongevallen, files, ziekte of andere onvoorziene omstandigheden waardoor spreker en/of deelnemers niet of laattijdig op de afspraak zijn.

Deel dit via

Vrijdag 1 februari 2019

€ 100
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Rudy Vandevoordemail mij