• clown5.jpg
 • clown4.jpg
 • clown3.jpg
 • clown2.jpg

Demiclown

Demiclown aan VIVES Zuid

Tijdens de vormingsdagen maak je kennis met Demiclowns vzw dat therapeutische zorg voor personen met dementie aanbiedt. We staan stil bij de meerwaarde van dramatherapie en de clown binnen de geriatrische zorg. Waarom kiezen voor een clown en wat kunnen we als zorgverlener leren van die clown in het werken met deze kwetsbare doelgroep? Een clown bij de persoon met dementie is namelijk niet zomaar een clown. Tijdens deze meerdaagse vorming  gaan we samen op zoek naar de clown in jezelf en hoe je deze afstemt op de persoon met dementie die voor je zit.

De verschillende opleidingsdagen zijn interactief opgebouwd. Via het clownspel dat vorm krijgt in verscheidene oefeningen kom je meer in contact met jezelf en de bewoner. Je leert basistechnieken kennen. Dit alles leidt tot een verruimend blikveld, het doorbreken van vastgeroeste patronen en zinvolle omgang met emoties. Drie essentiële eigenschappen om kwalitatieve zorg te kunnen blijven garanderen.

Hoe kan je terugvallen op eigenschappen van de clown in het omgaan met ‘moeilijk’ gedrag bij bewoners? Je gaat naar huis met een rugzakje aan praktische tools en tricks. Een inspirerende zoektocht die je dichter bij je bewoners brengt.

Getuigenissen van deelnemers:

https://www.youtube.com/watch?v=7z2iTpU4Jss&feature=youtu.be

Doelgroep

Voor alle gezondheidswerkers die werken met personen met dementie.

Data

Ben je na deze dag geïnspireerd om verder aan de slag te gaan?
Schrijf je dan zeker in voor de vijf daarop volgende opleidingsdagen.

 • 10-03-2020
 • 31-03-2020
 • 21-04-2020
 • 05-05-2020
 • 26-05-2020
 • Terugkomdag: 17-11-2020

Lesgevers

De opleidingsdagen zullen begeleidt worden door Lore Dhaenens en Lara Debeuf. Zij zijn beiden dramatherapeuten en co-oprichters van Demiclowns vzw.

Lore en Lara deden onderzoek naar de dramatherapeut in de rol van clown binnen de zorg voor personen met dementie. Deze innovatieve manier van therapeutische geriatrische zorg levert veel positieve reacties en opmerkelijke interacties op. Het effect van hun aanpak is voelbaar. Daarom besloten Lara en Lore Demiclowns vzw op te richten.

Naast het werken voor Demiclowns zijn Lore en Lara beiden actief als dramatherapeut in een psychiatrische (forensische) voorziening. Ze hebben uitgebreide ervaring in het werken met groepen, het aanbieden van lezingen en vormingen. Tijdens de verschillende opleidingsdagen zal minstens één van deze twee lesgevers aanwezig zijn.

Kostprijs

Introductiedag 1: € 90

De volledige reeks van 6 dagen: € 675

KMO-portefeuille

De volledige reeks komt in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille.
Let wel: de steunaanvraag voor de KMO-portefeuille moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. 
Meer info op www.kmo-portefeuille.be - erkenningsnummer VIVES-zuid: DV.O101992

Praktisch

 • Annuleren kan enkel via e-mail: [email protected].
 • Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn.
  De organisatie is niet verantwoordelijk voor elk geval van overmacht, zoals stakingen, ongevallen, files, ziekte of andere onvoorziene omstandigheden waardoor spreker en/of deelnemers niet of laattijdig op de afspraak zijn.      
Deel dit via

Introductiedag -  dinsdag 18 februari 2020

Reeks van 5 dagen - start op dinsdag 10 maart 2020

€ 675
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Sylvie Demeulemeesteremail mij