• voedingdieet01.png
  • voedingdieet02.png
  • voedingdieet03.png

Bachelor in de voedings- en dieetkunde

Bachelor in de voedings- en dieetkunde aan VIVES Noord

Heb je interesse in voeding? Ga je graag met mensen om? Wil je hen coachen bij het zoeken naar gezonde voeding en levensstijl? Kun je nauwkeurig werken? Dan is de opleiding tot professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde misschien wel iets voor jou.

Je bent wat je eet. Vind jij dit ook? Wellicht heb je dan interesse in gezonde voeding. En misschien wil je nog een stapje verder gaan, en wil je mensen begeleiden bij hun zoektocht naar een gezondere levensstijl. Dan hebben wij iets voor jou: de opleiding voedings- en dieetkunde laat je proeven van een mix van ingrediënten die nodig zijn om mensen te motiveren en te coachen naar een gezonder voedingspatroon.

Sociale vaardigheden, psychologische aspecten, communicatie- en consultatietechnieken worden uitvoerig getraind, met aandacht voor de coaching en ondersteuning van diverse zorgvragers. Dit alles wordt gemengd met een stevige portie basiswetenschappen en pittig gekruid met een waaier aan werkvormen. Honger naar meer?

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Bij wie kan ik terecht voor ondersteuning bij mijn studies?
Deel dit via
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.