• audiologie
  • audiologie.png
  • audiologie2.png

Audiologie

Bachelor in de logopedie en de audiologie, afstudeerrichting audiolologie aan VIVES Noord

Je bent geboeid door technologie. Samenwerken in een medisch team spreekt je aan. Je bent sociaal ingesteld. Je hebt een bijzondere interesse voor personen met een gehoorverlies. Geluid opmeten en mensen hierover informeren zie je als een uitdaging.

Dan is de afstudeerrichting audiologie zeker iets voor jou. Audiologie is de tak van de gezondheidszorg die zich bezighoudt met dediagnostiek en revalidatie van gehoor- en evenwichtsproblemen. Ook het aanpassen van hoortoestellen en verstrekken van aanvullende hulpmiddelen behoren tot de kern van het beroep. Daarnaast worden audiologen ook soms ingeschakeld in de industrie: denk maar aan het aanmeten van gehoorbescherming of het uitvoeren van geluidsmetingen. Aangezien gehoor en spraak-taal met elkaar verbonden zijn, werkt de audioloog ook vaak nauw samen met de logopedist.

Kies vanaf de tweede opleidingsfase voor het keuzepakket audiologie of behaal eerst je bachelordiploma logopedie en studeer vervolgens af als audioloog in slechts één bijkomend jaar. 

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Bij wie kan ik terecht voor ondersteuning bij mijn studies?
Deel dit via
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.