• foodlab.jpg

Actuele trends in de voedingsanalyse

Actuele trends in de voedingsanalyse aan VIVES Noord

Consumenten worden zich steeds meer bewust van gezonde en duurzame voeding. Gelijktijdig  zoekt de  industrie  naar nieuwe technologieën  om aan deze vraag te voldoen en  om de voedselveiligheid te garanderen, zonder echter verlies van de kwaliteit, dit in een omgeving die steeds strenger wordt geregelmenteerd.

Terwijl er ongetwijfeld veel uitdagingen ons opwachten, zijn er tevens vele innovaties om te verkennen en kansen om te nemen. Deze studienamiddag neemt u mee naar de actuele analysemogelijkheden binnen de voedingssector en wordt verzorgd door experten in het domein van de microbiologische en instrumentele analysetechnieken.

In samenwerking met volgende partners:

logoatf.jpg

Programma

13u00 - Onthaal

13u30 - Evolutie en actuele trends in de levensmiddelenmicrobiologie
dr. ir. Koen De Reu, groepsleider Microbiologische Voedselveiligheid
prof. dr. M. Heyndrickx, Wetenschappelijk Directeur ILVO (Melle)

14u30 - Analytische tools ter ondersteuning van complexe en uitdagende analyses in voedselveiligheid en kwaliteitscontrole.
Marijn Van Hulle, LC-MSMS Application Specialist
Ph. D. Steven Haenen, Sales Specialist Food, Environmentel & Material Solutions, Waters (Zellik)

15u15 - Koffiepauze

15u45 - De analyse van pesticiden en voedselveiligheid: een geruststelling?
Prof. dr. ir. P. Spanoghe, Vakgroep Plant en Gewas, Onderzoeksgroep Fytofarmacie, UGent

16u30 - Slotwoord
Petra Vandewiele, beleidssecretaris gezondheidszorg - VIVES

Doelgroep

  • Iedereen die werkzaam is in de voedingssector met interesse in de analyse van voedingsmiddelen voornamelijk laboratoriummedewerkers, leidinggevenden in laboratoria, ingenieurs, …
  • Studenten en onderzoekers  met een interesse in voeding ( voedings-en dieetkunde, voedingstechnologie, biotechnologie, farmaceutische en biologische technieken, …)

Certificering

Attest van deelname

Data

Eenmalige sessie op 31 maart 2020 van 13.00 tot 16.30 uur

Prijs

  • 30 euro (inclusief syllabus, koffie en/of frisdrank)
  • studenten 15 euro (na inschrijven kopie studentenkaart mailen naar [email protected])

Coördinator van de opleiding

[email protected]

Inschrijven

Inschrijven kan tot 17 maart 2020 !

Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging  per mail , een factuur wordt per post toegestuurd.

VIVES-studenten
Een student dient zich online in te schrijven via www.vives.be/bijscholen en moet op hetzelfde moment afzonderlijk een kopie van z’n studentenkaart doormailen naar [email protected]

Annulatie
Annuleren kan enkel per email naar [email protected]
Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn.

De organisatie behoudt zich het recht voor de navorming af te gelasten indien onvoldoende interesse. Deelnemers die reeds ingeschreven zijn, worden verwittigd via mail en krijgen gestorte gelden terug. De organisatie is niet verantwoordelijk voor elk geval van overmacht, zoals stakingen, ongevallen, files, ziekte of andere onvoorziene omstandigheden waardoor spreker en/of deelnemers niet of laattijdig op de afspraak zijn.

Deel dit via

Dinsdag 31/03/20 - onthaal vanaf 13u

€ 30
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Rudy Vandevoordemail mij