• spellen15.png

Welke spellen zijn bruikbaar in het werken met kansarme gezinnen?

Welke spellen zijn bruikbaar in het werken met kansarme gezinnen? aan VIVES Noord

Het werken met kansarme gezinnen is niet altijd eenvoudig. Contacten leggen en vertrouwen opbouwen is niet vanzelfsprekend. Aan de hand van spellen kan er, meestal via kinderen, een opening gemaakt worden waardoor eventuele verdere begeleiding mogelijk wordt.

In deze vorming focussen we ons voornamelijk op het toegang krijgen tot gezinnen uit kansarme milieus met behulp van spellen. Hierdoor kiezen we enerzijds voor heel eenvoudige en snel aan te leren spellen. Anderzijds is het begeleiden van huiswerk, hulp bij inoefenen van leerstof heel belangrijk. Om die reden stellen we eveneens een aantal eenvoudige reken- en taalspellen voor. Naast het voorstellen van verschillende spellen maken we voldoende tijd vrij om er een aantal uit te testen. Deze vorming richt zich naar professionelen en studenten die met mensen uit kansarme milieus aan de slag gaan.

VIVES Spellenarchief is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van 20 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.

Deel dit via
Nieuw

vrijdag 30 november 2018 van 09:30 tot 12:30

45 euro (incl. syllabus en drankje)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Jef Suykerbuyk+32 50 30 52 55
mail mij