• verpleeggesprek.png
  • Gezondheidszorg Praktijkles

Graduaat verpleegkunde

Graduaat in de verpleegkunde (HBO5) aan VIVES

Wil je zorg dragen voor de ander? Neem je graag verantwoordelijkheid op? Ben je een teamplayer? Hou je van verandering? Dan is de HBO5-opleiding verpleegkunde iets voor jou.

Als dynamisch verpleegkundige kom je op voor de rechten van de patiënt of cliënt en laat je de zieke als mens tot zijn recht komen. Jij staat garant voor de beste zorgverlening. En dit alles in een boeiende werkomgeving waarin het opnemen van verantwoordelijkheid een basisvereiste is. Jouw toekomstig werkveld is de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de thuisverpleegkunde, het ziekenhuis of bij mensen met een beperking.

Studeren in modules

De HBO5-opleiding verpleegkunde telt vijf modules, gespreid over drie jaren. Na elke module behaal je een deelcertificaat. Er zijn voor elke module twee instapmomenten per jaar: 1 februari en 1 september.  De opleiding bevat veel praktijk (praktijkoefeningen, stage, werkplekleren). Het theoretisch onderwijs ondersteunt de beroepspraktijk. Na de volledige studie ontvang je het Europees erkend diploma van gegradueerde in de verpleegkunde. Dat wordt gezamenlijk uitgereikt door de school HBO5 verpleegkunde waar je de opleiding hebt gevolgd, en VIVES.

Voor wie?

Je kunt starten in een HBO5-opleiding als je het secundair onderwijs beëindigd hebt. Het maakt niet uit of je uit de richting aso, bso, kso of tso komt. Als je het secundair onderwijs niet hebt afgemaakt, maar je bent ouder dan 18 jaar, kan je ook toegelaten worden na een toelatingsproef. Wil je de opleiding combineren met een (deeltijdse) job? Dat kan in Kortrijk met de HBO5-opleiding verpleegkunde via gecombineerd onderwijs.

Waar?

Kies zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Onze HBO5-opleiding verpleegkunde kun je volgen op zes VIVES HBO5-campussen in West-Vlaanderen: in Brugge, Ieper, Kortrijk, Roeselare, Tielt en Waregem.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat zijn de troeven van deze opleiding?
Hoe organiseert HBO5-campus Brugge deze opleiding?
Hoe organiseert HBO5-campus Ieper deze opleiding?
Hoe organiseert HBO5-campus Kortrijk deze opleiding?
Hoe organiseert HBO5-campus Roeselare deze opleiding?
Hoe organiseert HBO5-campus Tielt deze opleiding?
Hoe organiseert HBO5-campus Waregem deze opleiding?
Kan ik met dit diploma ook een bachelor verpleegkunde halen?
Deel dit via
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Annelies Biebuyck+32 56 28 06 00
mail mij
Ontvang de brochure