In deze sessie gaan we aan de slag met verse melk : we bekijken eerst de kwaliteit: naast pH en antibioticabepaling doen de leerlingen een kiemgetalbepaling (aantal bacteriën). Ook een vet –en drogestofbepaling kan gebeuren. Als dit gedaan is, maken de leerlingen in groepjes zelf kaas met de melk die ze onderzocht hebben. Een hele dag praktijk met wellicht een lekker resultaat!
Het doel van deze workshop is om jongeren uit de 3de graad TSO en BSO voeding en verwante opleidingen een realistisch beeld te geven van werken in de voedingsindustrie, en de competenties die daarvoor nodig zijn.
Interactiviteit
De workshops vinden plaats in de goed uitgeruste labo’s en/of praktijk-lokalen voeding van VIVES Roeselare, waar we vooral de handen uit de mouwen steken, na een korte theoretische uitleg. De workshop start met een bedrijfsfilm.
Docent
Freddy Bekaert
Periode
1 volledige dag (9u-15u30)
Inschrijvingen
Maximum 16 leerlingen per workshop. Inschrijven kan vanaf 27/08/2019 per mail bij [email protected].