Groenten elke dag, gezond en lekker en van bij ons! Volgens de geldende normen zullen de leerlingen kwaliteitscontrole doen op groenten: vlekken, kaliber (grootte), snijlengte ... Daarnaast doen ze zelf blancheertesten en de controle of dit wel goed uitgevoerd is in het labo. Ook worden er kiemgetallen bepaald (aantal bacteriën)
Het doel van deze workshop is om jongeren uit de 3de graad TSO en BSO voeding en verwante opleidingen een realistisch beeld te geven van werken in de voedingsindustrie, en de competenties die daarvoor nodig zijn.
Interactiviteit
De workshops vinden plaats in de goed uitgeruste labo’s en/of praktijk-lokalen voeding van VIVES campus Roeselare, waar we vooral de handen uit de mouwen steken, na een korte theoretische uitleg. De workshop start met een bedrijfsfilm.
Docent
Freddy Bekaert
Periode
1 volledige dag (9u-15u30)
Inschrijvingen
Maximum 16 leerlingen per workshop. Inschrijven kan vanaf 1 augustus 2020 per mail bij [email protected].