In deze module zullen leerlingen meer horen over micro-organismen in casu bacteriën en hun relatie met voeding. Begrippen die oa aan bod zullen komen: voedingsbodem, kiemgetal, antibiotica, verdunningen, mesofiel, voedselveiligheid, …
Deze module is geschikt voor leerlingen van de 3de graad (ASO-TSO). Deze module sluit aan bij verschillende onderwerpen uit de leerplannen biologie en natuurwetenschappen.
Voorkennis
De leerlingen moeten reeds gehoord hebben over basisbegrippen cellen, enzymen, chemische reactie. Een boekje met informatie kan worden opgestuurd naar de leerkracht voor aanvang van de sessie.
Interactiviteit
De leerlingen voeren zelf verschillende experimenten uit in het domein van de microbiologie en de voeding.
Docenten
Freddy Bekaert, Rik David
Technieken
voedingsbodems, bacterie kweek, verdunningsreeksen, antibiogram, …
Periode
1 volledige dag
Inschrijvingen
Maximum 20 leerlingen per team, deze module gaat niet door op woensdag. Inschrijven kan vanaf 1 augustus 2020 per mail bij [email protected].