• fermentatie.png

Bananenbier brouwen

Food Lab - module 2: Bananenbier brouwen

In deze module zullen leerlingen meer horen over het belang van de klassieke biotechnologie met name het maken van stoffen of voeding mbv (micro)organismen. Begrippen die oa aan bod zullen komen: gist, fermentatie, suikers, zetmeel, enzymen, .

Deze module is geschikt voor leerlingen van de 3de graad (ASO-TSO). Deze module sluit aan bij verschillende onderwerpen uit de leerplannen biologie en natuurwetenschappen.

Voorkennis

De leerlingen moeten reeds gehoord hebben over basisbegrippen cellen, enzymen, chemische reactie. Een boekje met informatie zal worden opgestuurd naar de leerkracht voor aanvang van de sessie.

Interactiviteit

De leerlingen maken zelf bier. Deze sessie kan worden gekoppeld aan een bezoek van de bananententoonstelling “No end to the banana”, een tentoonstelling over biodiversiteit en het belang van bananen productie op wereldvlak.

Docent

Freddy Bekaert

Technieken

fermentatie, bier brouwen

Periode

1 volledige dag

Inschrijvingen

Maximum 20 leerlingen per team, deze module gaat niet door op woensdag. Inschrijven kan vanaf 15/06/17 per mail bij [email protected]

Deel dit via