• Voedings- en dieetkunde Paddestoelen
  • Voedingsmiddelentechnologie Voorgerecht
  • Voedingsmiddelentechnologie Restaurant

Voedingsmiddelentechnologie

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting voedingsmiddelentechnologie aan VIVES Zuid

Ben je geïnteresseerd in voeding en voedingsmiddelen? Wil je meer leren over de productie ervan, hoe je de smaak en kwaliteit kan bewaken en verbeteren? Ben je misschien een creatieve ziel en zegt productontwikkeling jou iets? Heb je oog voor goed ondernemerschap? Dan is de opleiding voedingsmiddelentechnologie iets voor jou.

We worden met z'n allen steeds kritischer als het aankomt op de kwaliteit van wat we op ons bord aantreffen. Consumenten vragen zich af of wat ze kopen in de supermarkt, thuis klaarmaken of voorgeschoteld krijgen in een restaurant wel hygiënisch, veilig, gezond en milieuvriendelijk is.

In deze opleiding leer je alles over de ontwikkeling van voedingsmiddelen: van ontwikkeling tot productie, van concept tot eindproduct en van houdbaarheid en kwaliteit tot gezondheid en marketing.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via
Knelpuntberoep
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.